Nieuws‎ > ‎

Geplaatst 27 nov 2012 07:25 door 't Bartje   [ 27 nov 2012 07:50 bijgewerkt ]

Beste ouders,                                                                                                                                        november 2012

We hebben net vakantie gehad en nu is het alweer een week vakantie!

De afgelopen 2 weken hebben de leerlingen van groep 1 t/m VO verder gewerkt over het kinderboekenweek thema‘Hallo Wereld’ en daarnaast is er gewerkt uit de methodes, zijn er dictees gemaakt en hebben gewerkt met Nieuwsbegrip. Bij de peuters/ kleuters hebben we het over ‘baby’s’ gehad. Freya’s moeder is deze week op school langsgekomen om haar dikke (zwangere) buik te laten zien. De peuters/kleuters waren diep onder de indruk J

Na de vakantie gaan we in alle groepen natuurlijk werken over Sinterklaas!

Mededelingen

School begint weer op maandag 19 november!

Zaterdag 24 november gaan we Sinterklaas zijn komst in Nepal voorbereiden op ’t Bartje! We hebben hierbij natuurlijk de hulp nodig van alle leerlingen van jong tot oud! Het programma begint om 9.00 uur en is om 12.00 uur afgelopen.

Sinterklaas

Aanstaande maandag begint het Sinterklaasjournaal weer! Dit is ook online te bekijken via:

http://sinterklaasjournaal.ntr.nl/

Volg de belevenissen van Sinterklaas op weg naar Nederland, volgende week zaterdag de aankomst in Nederland en daarna alle voorbereidingen voor pakjesavond!

Sinterklaas komt hopelijk ook weer naar Nepal! In Nederland ligt het strooigoed al in de winkels. Nu kan Sint wel wat hulp gebruiken, dus mochten jullie nog bezoek uit Nederland krijgen willen jullie hen dan vragen om strooigoed en kleine doosjes/ zakjes snoepjes (bijv. van HEMA, AH om maar even reclame te maken) mee te nemen. Kari van het Nederlands Consulaat neemt dit graag voor de Sint in bewaring.

Ik wens jullie allemaal een hele gezellige Tihar (vakantie) toe!!!

Zonnige groeten,

Rianne Wiggers

 
 
Beste ouders,                                                                                                                                        Oktober 2012

Nog één dagje school en dan is het alweer Dasain vakantie! Deze twee eerste maanden van het schooljaar zijn voorbijgevlogen. Er is hard gewerkt door de leerlingen, dus even lekker uitrusten en nieuwe energie opdoen is welverdiend! De leerlingen hebben vakantie van ’t Bartje van 15 t/m 26 oktober!

In het begin van dit schooljaar stond Nederlandstalige muziek centraal. Welke artiesten van eigen bodem zijn op dit moment populair in Nederland en hoe klinkt hun muziek? Van de Nederlandstalige artiesten die we hebben beluisterd waren Nick en Simon (net als in Nederland) het meest populair.

Het thema werd afgesloten met workshops en een show bij het SPAK. Foto’s en filmpjes van deze ochtend zijn op de website te bekijken http://www.nlschoolkathmandu.org/foto-s

De afgelopen weken hebben we uit de verschillende methodes gewerkt. De eerste toetsen zijn alweer gemaakt. En er is gewerkt rond het thema ‘Hallo Wereld!’ Het thema van de kinderboeken week in Nederland.

In de jongste groepen hebben we onder andere gekeken naar hoe mensen elkaar in verschillende culturen begroeten. Door hoedjes uit verschillende landen op te zetten en elkaar in de taal en met de gebaren van dat land te groeten werden de verschillen/ overeenkomsten nog duidelijker.

In de bovenbouwgroep hebben we gewerkt rond ‘In 80 dagen rond de wereld van Jules Verne’ en we hebben veel spelletjes rondom verschillende landen en werelddelen gedaan. De VO’ers hebben een verhaal geschreven over hun droom wereldreis. Zodra de verhalen helemaal bijgewerkt zijn zullen ze op de website geplaatst worden.

Het thema ‘Hallo Wereld’ is zo breed dat we er in groep 3 t/m VO na de Dasainvakantie tot Tihar nog over doorwerken. Voor groep 1/ 2 staat na de Dasainvakantie het thema ‘een baby’tje op komst’ op het programma.

Mededelingen

Vervelend nieuws: afgelopen dinsdag is de laptop van school gestolen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Van 15 t/m 28 oktober hebben de leerlingen van ’t Bartje Dasain vakantie. De school is deze twee weken gesloten.

Na de Dasain vakantie is er weer twee weken school. Van 12 t/m 16 november is het Tihar vakantie.

Sinterklaas

In december komt Sinterklaas hopelijk weer naar Nepal! In Nederland ligt het strooigoed al in de winkels. Nu kan Sint wel wat hulp gebruiken, dus mochten jullie nog bezoek uit Nederland krijgen willen jullie hen dan vragen om strooigoed en kleine doosjes/ zakjes snoepjes (bijv. van HEMA, AH om maar even reclame te maken) mee te nemen. Kari van het Nederlands Consulaat neemt dit graag voor de Sint in bewaring.

Ik wens jullie allemaal een hele gezellige Dasain (vakantie) toe!!!

Zonnige groeten,

Rianne Wiggers

Comments