Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 26 September 2011

Geplaatst 9 aug 2011 23:03 door 't Bartje   [ 23 okt 2011 21:19 bijgewerkt ]
26 September 2011

Beste ouders,

Fijn en gezellig dat jullie afgelopen zaterdag (bijna) allemaal bij de gezamenlijke lunch waren en zulke lekkere dingen hebben meegebracht. Na de Dasain en Tihar vakantie zullen alle kunstwerken die de leerlingen gemaakt hebben rondom de school te bewonderen zijn! Mochten jullie zaterdag foto’s gemaakt hebben tijdens de cultuurdag, zouden jullie deze dan naar mij toe willen mailen? Ik zal een seintje geven wanneer de foto’s van afgelopen zaterdag op de website staan. Inmiddels is  de laatste schoolweek voor de eerste periode alweer van start gegaan. Hieronder een korte impressie van wat we vorige week hebben gedaan op school.

Klasse(n)werk

De VO-leerlingen hebben vorige week naast het werken uit de methode ook een aantal activiteiten van de cultuurdag voorbereid. Stefan en Chris hebben een quiz over Vincent van Gogh en Rembrandt uitgewerkt en Tara en Elseline hebben een poppenkastvoorstelling voorbereid. We hebben ook nog met z’n allen 37 kostuums uitgezocht op The British School, deze kostuums mochten we lenen voor de cultuurdag. De kleuters hebben dinsdag verschillende puzzels gemaakt. En ze hadden heel veel boekjes uitgezocht die voorgelezen moesten worden. Aan het eind van de les hebben ze een kleurplaat gekleurd die bij het liedje over de olifant hoorde. De R3 groep heeft nieuwe woorden geleerd bij de verschillende ruimtes in huis. Wat zie je in de keuken/ slaapkamer/ huiskamer/ badkamer? Op woensdag hebben we met groep 3/4 nog een keer het verhaal van ‘de stip’ gelezen. Alle leerlingen hebben heel hard uit hun boek gewerkt. We hebben gekeken naar de verschillen tussen schilderijen van Vincent van Gogh en Rembrandt en hier een woordweb van gemaakt. Donderdag  heeft groep 6/7 ook weer ijverig uit hun boeken gewerkt, gelezen, filmpjes over Rembrandt bekeken en hier vragen over beantwoord, Super Pim Pam Pet gespeeld en nog een stukje van Abeltje gekeken.

Cultuurdag

De dag begon droog, dus konden we buiten in het gras zitten (wel op plastic zakken). De juf las het verhaal van Emma voor over Leo de Leeuw (geschreven bij de pentekening van Rembrandt). De kinderen moesten de geluiden van de dieren maken. Daarna was de eer aan quizleiders  Stephan en Chris. Zij zeiden omstebeurt een zin of woord over Vincent van Gogh of Rembrandt van Rijn. Aan beide kanten van de tuin hing een portret; de één van Vincent, de ander van Rembrandt. De kinderen moesten naar het portret rennen van degene over wei zij dachten dat het ging. Na de quiz was het tijd om geblinddoekt in groepjes een portret te tekenen, er  kwamen ware (surrealistische) kunststukken uit.  Daarna lekker wat gedronken, inmiddels viel de regen met bakken uit de hemel. De poppenkast was daarom naar binnen verhuisd. De poppenkast voorstelling van Elseline en Tara (met één arm in de mitella) was een waar succes! Vervolgens mochten de leerlingen in tweetallen op een houten plaat een schilderij maken in de stijl van Rembrandt of van Gogh. Het zijn mooie kunststukken geworden! De VO dames, Anna, Elseline en Tara hebben de bank die voor school staat een Hollands tintje gegeven. Aan het eind van de ochtend heeft Elseline het verhaal van de Nachtwacht voorgelezen en hebben de andere leerlingen dit uitgespeeld. Dit hebben jullie vervolgens vóór de lunch kunnen bewonderen. Ik denk dat we met z’n allen kunnen terugkijken op een gezellige, inspirerende cultuurochtend.

Overigen

Deze week is er de hele week nog les op ’t Bartje. De leerlingen van TBS moeten op donderdag dus naar school gebracht worden. In oktober heeft de maandaggroep op 22 oktober en 31 oktober les, de dinsdaggroepen op 23 oktober, de woensdaggroep op 16 oktober en de donderdaggroep op 17 oktober. Verder is het vakantie!

Groetjes Rianne

Comments