Nieuws‎ > ‎

weeknieuws 7 t/m 10 november

Geplaatst 13 nov 2011 06:11 door 't Bartje

Beste ouders,

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland! Op de site van het Sinterklaasjournaal  http://sinterklaasjournaal.ntr.nl/#/home is dit allemaal terug te zien! Je kunt je ook abonneren op de krant van het Sinterklaasjournaal. Vul je e-mailadres in op de site http://sinterklaasjournaal.ntr.nl/#/krant/abonneren en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Sinterklaas. De krant hangt ook uitgeprint op school. Sinterklaas komt dit jaar natuurlijk ook weer een bezoek brengen aan Nepal. Op zondag 4 december hopen we met z’n allen zijn verjaardag te vieren! Zoals jullie hebben kunnen zien op de jaarplanning gaan we aanstaande zaterdag (19 november) dit feest voorbereiden met alle kinderen van ’t Bartje! Het programma begint om 9.00 uur en is om 12.00 uur afgelopen!  

Afgelopen week heeft meneer Uunk van de Nederlandse onderwijsinspectie 3 dagen meegekeken op school en hij was gelukkig heel tevreden over het onderwijs op ‘t Bartje! We ontvangen nog een verslag van zijn bevindingen en zullen deze t.z.t. op de site zetten.

Klasse(n)werk

De leerlingen van de VO groep hebben maandag een presentatie gegeven over de plaatsen waar ze geweest zijn op kamp of van de plaats die zij zeer de moeite waard vinden in Nepal. Zo kreeg de inspecteur meteen een goed idee van wat er allemaal te zien en doen is in Nepal. Daarna hebben we oefeningen gedaan rondom synoniemen (om maar even een vies voorbeeld te noemen: een snotlap is hetzelfde als een zakdoek) en metoniemen (ik heb een mooi berglandschap boven de bank hangen, oftewel: een mooi schilderij van een berglandschap). De leerlingen hebben hiermee verder geoefend in hun methodes. Na de pauze had iedereen iets meer dan een minuut (de zandloper) tijd om zijn/ haar leesboek te presenteren. We hebben een tekst gelezen over de 7 miljard bewoners van de aarde. De leerlingen gaan deze week uitzoeken de hoeveelste bewoner zij zijn. Dinsdag hebben de peuters/ kleuters het boek over de Spin die het te druk had nog een keer gelezen. Daarna hebben we spelletjes gedaan met de herfstwoorden en voorwerpen. Iedereen heeft een mooie paddestoel geknutseld en daarbij zijn uiteraard alle stippen weer geteld. Bij de R3 groep waren alleen de oudste 2 leerlingen aanwezig. We hebben geoefend met de Nederlandse cijfers door middel van het spelen van Yatzee. Vragen stellen en beantwoorden hebben we geoefend met ‘Wie is het?’  en een zelf bedacht vragenspel. De woorden rondom het huis zijn herhaald en we hebben een stuk van ‘Afblijven!’ (verfilming van het boek van Carry Slee) bekeken. Groep 3/4 hebben spelletjes gedaan rondom de herfstwoorden. We hebben een spel gedaan waarbij alle leerlingen, de inspecteur en de juf een (herfst)blaadje kregen met een woord erop waarna je op zoek moest naar een woord dat daaraan vast geplakt kon woorden. Bijvoorbeeld: regen-laars, herfst-blad.  Er is hard gewerkt uit de methodes, gelezen en geoefend met de letters. Aan het eind van de les hebben we een spin geknutseld. Tijs, Emma en Liva hebben heerlijk zitten lezen in onze ‘nieuwe’ bibliotheek,  hard gewerkt uit Taalactief en het spreekwoordenkwartet gespeeld

Overigen

Even alle speciale data van de komende tijd op een rij:

Zaterdag 19 november: voorbereidingsdag Sinterklaas, 9.00-12.00 uur op ’t Bartje

Donderdag 1 december: filmavond ‘Alles is liefde’ van 19.30-21.00 uur in het Summit hotel (georganiseerd door ’t Bartje i.s.m. Learn Dutch in Nepal) In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties en natuurlijk is er een belangrijke rol weggelegd voor Sinterklaas.

Zondag 4 december: Sinterklaasviering, vanaf 13.30 uur in de tuin van de consul Rem Neefjes, in de steeg tegenover het Nederlands Consulaat.

Voor alle Sinterklaasfans…als je aanstaande zaterdag wil meehelpen met de voorbereidingen voor dé grote dag laat het dan even weten!

Hartelijke groeten,

Rianne

Comments