Nieuws‎ > ‎

Weeknieuws 7 Februari 2012

Geplaatst 16 apr 2012 23:47 door Serge Cartier

Beste ouders,

 

Bedankt voor jullie reacties op de vraag of de cultuurdag verplaatst kan worden naar 25 februari. Dit is duidelijk geen handige datum. De cultuurdag van 18 februari wordt verplaatst naar zaterdag 10 maart. Die dag gaan we alvast iets doen ter voorbereiding van Koninginnedag. Op 17 maart stond er een schoolreisje (voor de groepen 1 t/m 8) gepland. Dit wordt verplaatst naar mei i.v.m. Spring Fair op TBS. Voor de duidelijkheid hierbij nog even de cultuurdagen en speciale dagen van dit schooljaar op een rij:

 

10 maart 2012                                               Cultuurdag

30 april 2012                                                 Koninginnedag

mei (datum nog te bepalen)                         Schoolreis basisschool/ schoolreis VO

16 juni 2012                                                   Cultuurdag

 

Afgelopen week ben ik in de meeste groepen al gestart met het afnemen van de CITO-toetsen, deze week en volgende week zullen ook nog toetsen afgenomen worden.

 

Op donderdag 23 februari en vrijdag 24 februari zijn de rapportgesprekken. Zouden jullie mij via de mail willen aangeven welke dag/ tijd (zie: onderstaande) jullie goed uitkomt? Ik ga er vanuit dat de gesprekken ongeveer 20 minuten per leerling zullen kosten.

Donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur.

Donderdag tussen 17.15 en 20.00 uur.

Vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Mochten beide dagen niet uitkomen laat me dit dan even weten.

 

Klasse(n)werk

De VO leerlingen zijn vorige week maandag de les gestart met Pictionary. Daarna heeft ieder uit zijn eigen boek gewerkt. Stephan heeft een proef IGCSE examen gemaakt en Erik een proef CNaVT (Certificaat Nederlands als Tweede Taal) examen. Verder is de Samsam gelezen. Aan het eind van de les hebben we een woorden uitbeeldspel gedaan.

De peuters/ kleuters hebben gelezen uit het letterwinkeltje. Op een plaat in het boek moesten ze allemaal dingen zoeken die met een k en d beginnen. We hebben geleerd dat je van een paar letters heel veel woorden kan maken (r,d,b, oo-s). Daarna hebben we een roos geknutseld, het woord gestempeld en het versje ‘ben je boos, pluk een roos’ geoefend. Op de website van ’t Bartje www.nlschoolkathmandu.org zijn via de link naar groep 1/2 nieuwe foto’s te zien.

De R3 leerlingen hebben geoefend met woorden en zinnen rondom familie. Daarna hebben we het over dieren in Zuid Amerika gehad om vervolgens een stuk van de Nederlandse film ‘Zoop in Zuid Amerika’ te bekijken.

Groep 3/4 heeft heel goed zelfstandig gewerkt en allemaal nog even met de juf alleen gewerkt. Daarna is het instapdictee van de CITO gemaakt. En aan het eind van de les hebben we buiten in het zonnetje grote vellen vol met gekleurde letters geschilderd om op te hangen in ons letterwinkeltje. Op de link naar groep 3/4 zijn nieuwe foto’s te zien.

Emma en Tijs en Liva hadden donderdag samen les. Tijs heeft alvast de toetsen voor woordenschat, begrijpend lezen, AVI en de 3 minutentest gedaan en Emma heeft de AVI en 3-minutentest gedaan. Daarna was het tijd om met ‘Typisch Nederland’ aan de slag te gaan. Emma en Tijs hebben een tentoonstelling ingericht. Emma heeft entreekaartjes en vragen gemaakt bij de expositie. Toen hun opa hun kwam ophalen was daar meteen de eerste bezoeker van de tentoonstelling. Foto’s van de tentoonstelling zijn te zien op de link naar groep 6/7.

 

Overigen

Vanaf dinsdag 7 februari zal Jolanda Hogenkamp stage komen lopen bij de peuter/ kleutergroep en heeft deze groep er dus gezellig een extra juf bij!

 

Willen jullie aan mij doormailen welke dag/tijd jullie goed uitkomt voor een rapportgesprek?

 

Zonnige groeten,

Rianne

Comments