Nieuws‎ > ‎

weeknieuws 6-11-2011

Geplaatst 6 nov 2011 08:49 door 't Bartje

Beste ouders,

Afgelopen week mochten we weer een nieuwe leerling op school verwelkomen; Zia Jansen. Zij komt bij Mika, Hanna, Margreta en Freya in de groep. En vanaf komende week komen Doortje, Bram en Merel een paar maanden bij ons op school. Zij moeten helemaal vanuit Sankhu komen. Doortje komt om de week naar de les van groep 3 en Bram en Merel komen om de week naar groep 1/2. Van harte welkom allemaal, we hopen dat jullie een gezellige en leerzame tijd tegemoet gaan op ’t Bartje.

Klasse(n)werk

Stephan, Elseline en Tara waren afgelopen week op kamp, dus Erik en Kris hadden maandag samen les. We hebben naar de rap ‘Zinloos’ (Lange Frans en Baas B.) geluisterd. En gelezen en gesproken over de overeenkomsten tussen rap en poëzie. Natuurlijk zijn we ook ingegaan op het thema vande  rap: ‘zinloos geweld’.  Erik en Kris hebben een gedicht over ‘angst’ gevonden op internet en hier muziek bij gezocht. Er is daarnaast hard gewerkt uit de methodes. Dinsdag hebben de peuters/ kleuters mooie herfstbladeren geverfd en deze aan takken van toiletrolletjes geregen. We hebben liedjes gezongen over de herfst  (‘herfst, herfst, wat heb je te koop’ en  ‘op een grote paddestoel’), spelletjes gedaan met de woord/plaatkaartjes van de herfst en geoefend met tot 10 tellen met de stippen van de paddestoel. De R3 groep heeft alle woorden herhaald die ze tot nu toe geleerd hebben, nieuwe woorden erbij geleerd over het huis en getallenbingo gedaan. Groep 3/4 hebben alle woorden die ze kenden die te maken hebben met de herfst, op kaartjes geschreven en gestempeld en ze daarna in het woordweb geplakt. Er is hard gewerkt uit de methodes, gelezen en geoefend met de letters. Aan het eind van de les hebben we buiten bladeren gezocht, deze onder papier gelegd, hier overheen gekrast en vervolgens kwamen de mooiste herfstbladeren te voorschijn. Emma en Tijs brachten woensdag de strips mee, die zij gemaakt hebben over hun zelfbedachte held. De (spannende) stripverhalen staan nu bij de andere boeken over helden. De oma van Elin en Mika had voor ons het kinderboekenweekgeschenk meegebracht; een boekje over de avonturen van Bert en Bart. We hebben het introductiefilmpje over deze twee ‘helden’ bekeken en Emma en Tijs hebben het boekje in één ruk uitgelezen. Er is hard gewerkt uit Taalactief en er zijn weer toetsen gemaakt. Aan het eind van de les hebben we het Grote Basisschool spel gespeeld.

Overigen

De komende drie dagen krijgt ’t Bartje dhr. Uunk van de onderwijsinspectie op bezoek. Hij komt onder andere een kijkje nemen bij de lessen. Op 8 november van 14.00 uur tot ongeveer 14.45 uur zijn jullie welkom op ’t Bartje, om met, dhr. Uunk van gedachten te wisselen over het Nederlands onderwijs op ’t Bartje. Wil je hierbij aanwezig zijn laat het dan even weten!

Hartelijke groeten,

Rianne

Comments