Nieuws‎ > ‎

weeknieuws 30-10-2011

Geplaatst 30 okt 2011 08:58 door 't Bartje

Beste ouders,

Ik hoop dat jullie allemaal hebben genoten van Dasain en Tihar! Het was een bijzondere maand wat school betreft, met maar een paar lesmomenten. Vanaf deze week tot aan de Kerstvakantie is er echter weer gewoon elke week les voor alle groepen. Een gezellige periode vol Sinterklaas en Kerstactiviteiten. Over Sinterklaas gesproken; een vraag van Kari (Nederlands consulaat): mochten jullie in tussentijd nog naar Nederland gaan of bezoek krijgen uit Nederland, zouden jullie hen  dan willen vragen om strooigoed mee te nemen voor de Sinterklaasviering?

Op de site van ’t Bartje zijn de foto’s van de cultuurdag (24 september) te bekijken. Inmiddels sieren alle gemaakte kunstwerken de buitenmuren rondom ’t Bartje!                                                            Tussen Dasain en Tihar werd op The British school International Day gevierd. De leerlingen van ’t Bartje hebben samen met het publiek ’t Vliegerlied gedaan. Foto’s van deze dag en een filmpje van het optreden zijn ook te bekijken via de site.                                                                                                                                                                      

Klasse(n)werk

In groep 3/4 hebben we het op 19 oktober over ‘helden’ gehad. De kinderen hebben tijdens een poppenkastvoorstelling meegedacht over wat je kan doen als je ergens bang voor bent. Jopie en Elin hebben zelf ook nog een mooie poppenkastvoorstelling voorbereid en uitgevoerd. Verder is er hard gewerkt uit de methodes. Groep 6/7 heeft een taaltoets gemaakt over het tweede hoofdstuk van Taalactief. Ook in deze groep hebben we het over helden (het thema van de kinderboeken week) gehad. Emma, Thijs en Liva hebben hun eigen held ontworpen en gaan hier een (strip) verhaal over schrijven. De VO leerlingen hebben allemaal hard gewerkt uit hun methodes, spreekwoordenkwartet gedaan en spreuken bedacht voor op wc-tegeltjes. De les eindigde met Pim, Pam, Pat bij het licht van een lantaarn. De peuters en kleuters hebben samen het boek over ‘de Spin die het te druk had’ gelezen en daarna zelf allemaal een (regenboog)spinnenweb geknutseld met een spin erin. Raai de Kraai heeft in de klas gezelschap gekregen van Lin de Spin! De R3 groep heeft verschillende spelletjes gedaan waarbij in het Nederlands vragen gesteld en beantwoord moesten worden. Dat is nog best moeilijk! Maar het ging heel goed! We hebben ook geoefend met de getallen in het Nederlands. Verwarrend hoor dat bijvoorbeeld bij vierentwintig de 2 eerst wordt geschreven, terwijl de 4 als eerste wordt genoemd.

Overigen

Ik wil de komende periode met een aantal leerlingen extra oefeningen doen op bepaalde taalgebieden. Ik zal hierover in een persoonlijke mail uitleg geven en vertellen hoe hier thuis aandacht aan besteed kan worden.

Op  ’t Bartje is op dit moment een verflucht te bespeuren. Er is in de vakantie hard gezaagd en geverfd. Met als doel: de bibliotheekruimte weer gezellig en aantrekkelijk maken voor jong en oud! We zijn nog niet helemaal klaar, maar zullen jullie laten weten wanneer jullie een kijkje kunnen komen nemen (en weer boeken kunnen lenen) in de Nederlandse bibliotheek op ’t Bartje.

Op 8 november van 14.00 uur tot ongeveer 14.45 uur zijn jullie welkom op ’t Bartje, om met de inspecteur van onderwijs, dhr. Uunk, van gedachten te wisselen over het Nederlands onderwijs op ’t Bartje. Wil je hierbij aanwezig zijn laat het dan even weten!

Zonnige groeten,

Rianne

Comments