Nieuws‎ > ‎

Weeknieuws 2 maart 2012

Geplaatst 16 apr 2012 23:49 door Serge Cartier

Beste ouders,

Volgende week zaterdag, 10 maart, is er weer een cultuurochtend op ’t Bartje. Alle leerlingen worden om 9.00 uur op school verwacht. Het programma duurt tot 12.00 uur. Vanaf 12.00 uur worden jullie, alle ouders en overige familieleden, uitgenodigd voor een picknick in de tuin bij school. Het is de bedoeling dat jullie allemaal wat lekkers meenemen voor deze picknick. De school zorgt voor koffie, thee en limonade. Daarnaast worden jullie ook van harte uitgenodigd om jullie portemonnee mee te nemen! Er zal namelijk ook wat lekkers verkocht worden wat op deze ochtend door de kinderen is klaargemaakt. De cultuurochtend staat in het thema van ‘microkrediet’. De leerlingen gaan hier deze ochtend en de komende weken (tot Koninginnedag) actief mee aan de slag! Zij zullen tijdens de picknick zelf uitleggen wat dit inhoudt. Door de leerlingen een microkrediet te verstrekken wat ze moeten vermeerderen hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting ‘Namaste Nepal’. Met dit geld kunnen zij  alleenstaande vrouwen in Nepal een microkrediet verstrekken, waarmee deze vrouwen een eigen onderneming op kunnen starten. Zo kunnen zij een toekomst opbouwen voor hun kinderen en zichzelf. Wil je hier meer over weten, kijk dan op: www.namastenepal.nl

Ik hoop jullie allemaal te zien op zaterdag 10 maart!

Er is tijdens de lunch ook gelegenheid om mooie familieportretten (foto’s) te laten maken voor het goede doel!

Klasse(n)werk

De VO leerlingen hebben de afgelopen twee weken toetsen gemaakt, hard gewerkt uit hun boeken en hun kennis over Holland uitgebreid dankzij het ‘Ik houd van Holland’ spel.  Alle primair onderwijs groepen hebben na alle CITO-toetsen welverdiend genoten van een picknick in de tuin. Bij de peuters/ kleuters was dit een prinsessenpicknick. De kleine prinsessen zagen er erg mooi uit in hun jurken! Afgelopen week had Raai de Kraai allemaal voorwerpen in zijn tas die met een S begonnen. De peuters/ kleuters hebben hier een mooie slang in de vorm van een S bij gekleurd. Ook in groep 3 / 4 hebben we gewerkt over woorden die beginnen met een S. Samen hebben we wel bijna 50 woorden die met een S beginnen bedacht en opgeschreven.  Er is hard gewerkt in de Leessleutel en Taalactief en de Letterwinkel in het speellokaal is ingericht. De R3 leerlingen zagen de tentoonstelling van ‘typisch Nederland’ en kwamen op het idee om ook een tentoonstelling van ‘typisch Belgisch’ in te richten! Groep 6/7 heeft verder gewerkt aan hun tentoonstelling over Typisch Nederland en ijverig gewerkt uit Taalactief.

Overigen

In verband met Holi gaat de les aanstaande woensdag niet door, de betreffende ouders hebben hierover een mail gekregen.

Nog een leuk nieuwtje: de Dalmatiër van de bovenburen is dinsdagochtend bevallen van 7 puppies. Ze zijn nog heel klein en wit, ze hebben alleen nog maar zwarte stipjes op hun neusje, oren en pootjes.  De meeste leerlingen zijn al even op ‘kraamvisite’ geweest!

Tot ziens op 10 maart om 12.00 uur bij de picknick in de tuin van ‘t Bartje!

Groetjes Rianne 

Comments