Nieuws‎ > ‎

Weeknieuws 20 Februari 2012

Geplaatst 16 apr 2012 23:48 door Serge Cartier

Beste ouders,

 

In de vorige nieuwsbrief heb ik een aantal data en tijden genoemd voor de rapportgesprekken. De ouders die hierop hebben gereageerd staan al ingepland voor deze week (of later op verzoek) en hebben hierover bericht ontvangen. De ouders die nog geen afspraak hebben staan wil ik vragen om deze week aan te gaven wanneer ze langs kunnen komen voor het rapportgesprek: woensdag 29 februari tussen 9.00 en 12.00 uur, donderdag 1 maart tussen 9.00 en 12.00 uur of tussen 17.15 en 20.30 uur of op vrijdag 2 maart tussen 11.00 en 13.00 uur.

 

In deze nieuwbrief kunnen jullie lezen wat we de afgelopen 2 weken gedaan hebben op 't Bartje. De kinderen in de groepen 1 t/m 7 hebben de afgelopen 2 weken verschillende CITO-toetsen gedaan op het gebied van lezen, woordenschat en spelling. Daarnaast is het project 'Samen beter lezen' afgesloten. Liva, Elin, Joop, Daniel, Doortje, Ayman en Adrian hebben hun certificaat ondertekend en meegekregen samen met een mooie boekenlegger. Want we gaan natuurlijk wel door met lezen!

 

In de groepen 1/2 hebben we verder gewerkt en gelezen over het letterwinkeltje. Elke week staat een andere letter centraal. Op dinsdag 14 februari hebben de peuters/ kleuters het boekje 'Raad eens hoeveel ik van je hou' gelezen en een mooi hart geknutseld voor iemand die ze heel lief vinden.

In groep 3/4 is, tussen alle toetsen door, veel en goed zelfstandig gewerkt de afgelopen twee weken . In de R3 groep hebben we geoefend met de Nederlandse benamingen van de emoties, deze uitbeelden, benoemen enz. Groep 6/7 heeft tussen de toetsen door verder gewerkt aan de tentoonstelling 'Typisch Nederlands'. Ze hebben al verschillende bezoekers gehad, die de expositie hebebn bekeken en de quiz bij de tentoonstelling hebben gemaakt. De oudste VO leerlingen (Stephan en Eric) hebben geoefend met IGCSE en CNaVT examens, terwijl de andere leerlingen uit hun methodes hebben gewerkt. We hebben het over (achter)namen gehad en de (zeer vermakelijke) verhalen over het ontstaan van de achternamen van de leerlingen zijn binnenkort te lezen op de site van 't Bartje.

 

Op zaterdag 10 maart is de eerst volgende cultuurdag. Nadere informatie hierover volgt nog.

 

Zonnige groeten,

Rianne Wiggers

Comments