Nieuws‎ > ‎

Weeknieuws 14 t/m 19 november

Geplaatst 16 apr 2012 23:46 door Serge Cartier
Beste ouders,

Groot nieuws…er is al een Piet gesignaleerd in Nepal! Vorige week hebben alle kinderen hun schoen gezet op ’t Bartje en afgelopen zaterdag waren ze allemaal gevuld met lekkers en een presentje! De Piet had ook nog een brief voor alle kinderen en de juf achtergelaten. Niet zomaar een brief, maar een brief in dichtvorm van Sinterklaas (toegevoegd onder deze nieuwsbrief). Eén van de leerlingen had vorige week al gezegd hoe het bijzonder het is dat Sinterklaas cadeautjes uitdeelt op zijn verjaardag i.p.v. cadeautjes te vragen. Maar dit jaar had hij toch een verjaardagswens: een ‘Lonely-Pieten-Planet’ van Nepal. Deze bestaat natuurlijk nog niet, dus die hebben we met zijn allen zaterdag gemaakt. Er is geknipt, geplakt, getekend, gekleurd en geschreven. En dit alles is in een mooi boek gebundeld. Mocht Sinterklaas het nou ooit wat rustiger hebben, dan weet hij precies wat hij allemaal in Nepal kan zien en doen! We hebben het boek weer bij de ‘open haard’ neergelegd, zodat Piet ‘m mee kan nemen voor de Sint die hier op 4 december op bezoek komt! Verder hebben de kinderen zaterdag met Hanneke lekkere pepernoten gebakken, bij Ilse mooie mutsen en mijters geknutseld, de VO dames (Tara en Elseline) hebben weer een leuke poppenkast voorstelling gegeven (over de Sint uiteraard) en er zijn verschillende spelletjes gedaan en veel Sinterklaasliedjes gezongen. De foto’s zijn te bewonderen op de website.

Belangrijk: willen jullie allemaal z.s.m. aan Kari (Nederlands consulaat) laten weten of je wel/ niet komt op 4 december! Zij heeft nauw contact met de Pieten en moet natuurlijk laten weten voor hoeveel kinderen  pepernoten meegenomen moeten worden.

Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder taart! Dat geldt ook voor Sinterklaas zijn verjaardag. Wie-o-wie willen er taarten bakken voor 4 december? Meld je aan bij mij.

Klasse(n)werk

De leerlingen van de VO groep hebben vorige week maandag verder gewerkt met de Nieuwsbegrip tekst over de 7 miljard bewoners van de aarde. We hebben in een schema gezet de hoeveelste bewoner we allemaal te zijn.  Verder is er meegedacht en meegeholpen met de voorbereidingen voor de Sintochtend van afgelopen zaterdag.  De peuters/ kleuters hebben verder gewerkt over de herfst. Na het spelen las de juf het gedicht over Jongetje Tjongetje voor, daarbij had zij een klein poppetje op haar vingers gezet die kon lopen (met de vingers) en kon springen. We hebben allemaal een Jongetje Tjongetje gemaakt en het gedicht nog een paar keer herhaald. De R3 groep is vorige week alvast aan de slag gegaan met alle woorden rondom Sinterklaas. Daarbij heb ik geleerd dat de Sint in België niet op een paard aankomt, maar op een ezel. Groep 3/4 heeft een herfst woordzoeker gemaakt. Elin heeft haar verhaal over de spin voorgelezen wat ze tijdens de vorige les geschreven had. Iedereen heeft uit zijn boek gewerkt en er zijn tekeningen en verlanglijstjes gemaakt voor in de schoen. Tijs en Liva waren vorige week met zijn tweeën. Emma was op kamp. Tijs en Liva hebben uit hun boek gewerkt. En geschilderd: de openhaard die nu in ’t Bartje staat, een schoorsteen en het paard van Sinterklaas. Aan het eind van de les hebben we een Sint filmpje bekeken.

Overigen

’t Bartje is sinds kort ook te vinden op Facebook, met links naar leuke, leerzame sites en natuurlijk het laatste nieuws! Zoek op Facebook naar: NTC school ’t Bartje, Kathmandu en ‘like’ ons.

Even de speciale data van de komende tijd op een rij:

Donderdag 1 december: filmavond ‘Alles is liefde’ van 19.30-21.00 uur in het Summit hotel (georganiseerd door ’t Bartje i.s.m. Learn Dutch in Nepal) In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties en natuurlijk is er een belangrijke rol weggelegd voor Sinterklaas.

Zondag 4 december: Sinterklaasviering, vanaf 13.30 uur in de tuin van de consul Rem Neefjes, in de steeg tegenover het Nederlands Consulaat.

Hartelijke groeten,

Rianne

 

 

 

Lieve kinderen van ‘tBartje, juf en papa’s en mama’s,

 

De Sint is eindelijk weer in Nederland,

op reis daar naartoe was van alles aan de hand.

De stoomboot was uit koers geraakt,

maar een slimme schipper heeft dat weer goed gemaakt.

Hij zong uit volle borst: dag Sinterklaas,

en toen was de stuurboot Piet de boot weer de baas.

Na een lange reis stapten wij in Dordrecht van boord,

dat hadden jullie vast al gehoord.

Ik als oude Sint houd erg van reizen maken,

niet alleen over hoge daken.

Ik breng ook graag aan verre landen een bezoek,

maar mis daarbij nog het goede Sint reisboek.

Elke jaar kom ik naar Nepal voor een dag,

waar ik jullie dan bij het huis van de consul cadeautjes geven mag.

Dit jaar ga ik naar het huis van Rem en Monique Neefjes,

die residentie lijkt me wel heel erg sjiek!

Eigenlijk had ik in Nepal liever een dag of tien,

want er is daar bij jullie heel veel moois te zien.

Ik zou nog wel eens een berg willen beklimmen, al ben ik oud,

en die warmte in Spanje ben ik wel een beetje zat, bij jullie is het lekker koud!

Maar in deze drukke tijd kan ik natuurlijk niet weg,

dan vind ik stiekem wel een beetje pech.

Nu heb ik het volgende bedacht…

er is iets wat ik van jullie verwacht!

Dit jaar wil ik zelf een cadeau,

en volgens mij maken jullie dat zo!

Een Nepal reisgids speciaal voor de Sint,

is iets wat ik erg speciaal vind!

Zouden jullie deze voor mij willen maken,

zodat ik de weg niet kwijt kan raken.

Als ik dan een keer op reis kan gaan,

doe ik graag Nepal aan!

 

Ik heb een Piet met pepernoten vooruit gestuurd,

hij heeft lang rond getuurd.

Ik zei: koop maar kleine cadeautjes in Nepal als dat mag,

en gelukkig vond hij jullie school ook zonder vlag.

Als jullie een boek maken neemt Piet deze voor mij mee,

en ben ik heeeeel erg tevree!

 

Tot zondag 4 december!

 

Groeten van de Goede Sint

Comments