Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 7 (3 Oktober 2010)

Geplaatst 3 okt 2010 04:14 door Het Bestuur
Beste ouders,

We kunnen terugkijken op een drukke week en dan nu nog maar één weekje en dan is het vakantie! Hoewel, de KISC kinderen hebben nu al vakantie en moeten de komende week dus naar school tijdens hun vakantie .

Klasse(n)werk
Afgelopen maandag hebben we, naast het gewone werk uit het taalboek, het thema “Doe maar gewoon” afgerond met een eigen woordenboekje en een quiz. Op dinsdag hebben we in het kader van a.s. Werelddierendag (morgen, 4 oktober) alvast zoveel mogelijk dieren bedacht en daar tekeningetjes en woordjes van geschreven om aan een lange dierenslinger te hangen. De Groep 2 en 3-ers mogen dinsdag hun favoriete knuffeldier mee naar school nemen!

Woensdag was weer een rare dag, met twee leerlingen die een TBS-activiteit hadden, Stephan die eerder weg moest vanwege zijn optreden in het KISC toneelstuk en Samtak die later kwam en half ziek was….

Donderdag hebben we o.a. het thema “Vanuit de lucht” afgerond met een quiz en gewerkt met LOCO en Taalvaria.

Komende week mogen (moeten?) alle kinderen foto’s meenemen van hun huisdieren. Kinderen zonder huisdier mogen een foto van een ander favoriet dier meenemen!

TBS International Day
Afgelopen vrijdag was het dan zover: de TBS Primary kinderen traden op met “Op een onbewoond eiland” tijdens de TBS International Day assembly. Foto’s en video opnamen van deze dag staan inmiddels op de website. Dank je wel, Serge!

Zaterdag schoolochtend: Poep: Vies of Nuttig?
Helaas was niet iedereen er gisterochtend, tijdens de extra schoolactiviteit. Toch jammer, want het is niet motiverend voor de andere kinderen als een aantal leerlingen gewoon niet komt…. Het is natuurlijk een extra opgave om op zaterdagochtend te komen (ook voor de juf!), maar dit is een enkele keer nodig om het minimum aantal lesuren te garanderen, waar we ons toe verplichten voor de NOB subsidie.

Maar goed, er waren 13 kinderen en het was een gezellige ochtend waarin we leerden over wat je zoal met poep kunt doen. Dit alles op basis van het Samsam themanummer over biogas en Nepal. De oudere kinderen hebben ook nog wat gelezen over biogas in Nederland. De kinderen hebben in groepjes muurkranten over het thema gemaakt. Helaas was het me
niet op tijd gelukt om olifantenpoeppapier voor de muurkranten op de kop te tikken, maar ik zal daar alsnog achteraan gaan. Behalve het bezig zijn met lezen, schrijven, praten, kleuren, knippen en plakken, was het vooral leuk om de groepen gemengd bezig te zien. De maandag-, woensdag- en donderdaggroepen werkten in twee gemengde groepjes. De dinsdaggroep had eigen activiteiten, waaronder ook een voorleesverhaal, maar maakten daarna samen met oudere leerlingen hun muurkrant af. Ik denk dat de kinderen deze manier van werken heel leuk vonden.

Overigen
Komende week is de laatste schoolweek op ’t Bartje. De eerste schooldag na de vakantie is 1 november.

Een fijne werkweek allemaal, geniet van het mooie weer en veel plezier met vakantieplannen maken!

Groetjes,

Silvie
Comments