Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 4 (12 September 2010)

Geplaatst 12 sep 2010 04:19 door Het Bestuur
Beste ouders,

De moesson is toch nog niet afgelopen, wat een regen weer vanmorgen! Ik hoop dat iedereen een leuk weekend gehad heeft; vooral de TBS gezinnen, die een lekker lang halfterm-weekend hadden.

Klasse(n)werk
Afgelopen maandag was Sayam weer op school! Aangezien de Franse school langer vakantie had, is Sayam pas later terug gekomen op school. We zijn op maandag begonnen met het thema “Doe maar gewoon” uit NederLAND INZICHT. Eén van de observaties was, dat Nederlanders op straat zo beleefd en vriendelijk zijn (tenminste, in Ede ). Groep 2/3 op dinsdag is begonnen met het thema “De conducteur” en hebben van alles geleerd over de trein. Op woensdag zijn we verder gegaan met “Doe maar gewoon”, waarin we o.a. keken naar wat er in de Nederlandse grondwet staat en het gehad hebben over wat er in Stephanisthan, Felixsthan en Samtakisthan in de grondwet zou moeten komen. Groep 4 op donderdag is verder gegaan met het thema “Vanuit de lucht”, waarin we keken maar wat er allemaal te zien als je met een vliegtuig over Nederland vliegt. Bij alle thema’s is er specifieke aandacht voor woordenschatontwikkeling.

Overigen
  • Jullie hebben inmiddels van Diederik een uitnodiging ontvangen voor de ALV op donderdag 23 september;
  • Herhaling: binnenschoenen of –slippers voor op school zijn gewenst!
  • De Nederlandse kinderen gaan “Op een onbewoond eiland” uitvoeren tijdens International Day op 1 oktober op TBS. Misschien gaan de grote kids een B-Boy uitvoering op een Nederlands lied doen…
Een fijne werkweek allemaal!

Hartelijke groeten,

Silvie
Comments