Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 3 (5 September 2010)

Geplaatst 5 sep 2010 20:29 door Het Bestuur
Beste ouders,

De nieuwe week is nog net niet begonnen… Op de valreep nog een kort briefje.

Klasse(n)werk
Op maandag hebben de kinderen o.a. mooie opstellen geschreven over een dag in het circus. Op dinsdag hebben de kleuters / groep 3 mooie grote circustekeningen gemaakt, en daarbij woordjes en namen gestempeld. De grote jongens op woensdag zijn begonnen aan het thema “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg” uit NederLAND INZICHT (cultuuronderwijs). Dit thema gaat over normen en waarden, gewoonten en gebruiken in Nederland. Hieraan gaan ze morgen in groep 6 t/m 8 ook beginnen. Groep 4 op donderdag is begonnen aan het thema “Vanuit de lucht”, waarin ze Europese landen aan het profiel moesten herkennen, met een atlas erbij. Dat viel nog niet mee! Vooral Luxemburg en België waren moeilijk te vinden.

Overigen
  • De datum voor de volgende ALV is vastgesteld op donderdag 23 september.
  • Willen jullie de kinderen voortaan slippers o.i.d. meegeven om binnen de school aan te doen? Vooral nu tijdens de moesson wordt de school heel vies van buitenschoenen. Op school laten staan mag natuurlijk ook, als dat handiger is, net als op TBS gedaan wordt.
  • Nu groep 4 (donderdag) tot 5 uur doorgaat, mogen ze ook een snack meenemen om tijdens het stillezen te eten (net als de maandag- en VO-groep al doen). Het is anders wel een erg lange middag…
  • Op 1 oktober wordt er op TBS International Day gevierd. We gaan proberen weer een leuk optreden in elkaar te zetten. Na een beetje brainstormen afgelopen week, gaan we deze week een vaste keuze maken voor een lied / liedjes en dan maar oefenen! Dit oefenen zal deels in de les, deels buiten lesuren plaats vinden. Hierover later meer.
  • Deze week zullen we in elke groep de aardbevingsdril oefenen. Bij de VO-ers is dit de afgelopen week al gebeurd. In principe doen we dit elke termijn een keer.
Een fijne werkweek allemaal!

Hartelijke groeten,

Silvie
Comments