Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 32 (23 Mei 2010)

Geplaatst 24 mei 2010 05:14 door Het Bestuur   [ 24 mei 2010 05:16 bijgewerkt ]

Beste ouders,

Zo richting het einde van het weekend nog even een weekbriefje.

Klasse(n)werk

In de maandag- en dinsdaggroepen is het spreekbeurtenseizoen begonnen! Ieder kind heeft een aantal weken geleden zelf een onderwerp gekozen en komt aan de beurt om 5-10 minuten voor de klas een interessant verhaal te vertellen over dit onderwerp. De kinderen mogen de computer gebruiken om illustratiemateriaal te laten zien en/of horen, maar gewoon een poster of uitdeelblaadjes mogen natuurlijk ook. We hebben tot nu toe al “vuurwapens”, “honden”en “T-Rex” voorbij zien komen.

In groep 3 zijn we begonnen met boekverslagjes, waarbij iedereen een favoriet boek uitkiest en aan de hand van een vragenblad aan de groep iets vertelt over het boek, iets eruit voorleest en vertelt waarom ze dit boek gekozen hebben.

Groep ½ heeft zich weer goed geamuseerd met restaurantje spelen, waar alle kinderen volop aan meededen en de bestellingen al aardig goed opgeschreven werden: frietjus met ketsjup, ook met kip, etc.! En dit terwijl het echte leren lezen en schrijven nog moet beginnen in deze groep!

De 4 VO examenkandidaten hebben hun examens erop zitten! Naar verwachting zijn de resultaten goed, maar de uitslag horen we pas na de zomervakantie.

Het einde van het jaar nadert snel, dus zijn ook de toetsjes weer begonnen. In elke basisschoolgroep worden enkele Cito-toetsjes afgenomen, bijv. voor spelling en technisch lezen. Deze toetsen komen gedeeltelijk in de plaats van het gewone werk uit de boeken, dus het is gewoon een soort lesje.

Schoolreisje onderbouw

Afgelopen vrijdag was het zover: de onderbouw ging op schoolreisje! Het programma werd ingekort, om tegemoet te komen aan belangrijke activiteiten op zowel Lincoln als TBS (assessments en student-led conferences), maar dat mocht de pret niet drukken! In een busje gingen we naar Godavari, waar we na een stukje lopen door het groen bij Godavari Donkey Sanctuary aankwamen. Daar werden we opgevangen door o.a. Dr. Sudeep en Dr. Parisha, die ons e.e.a. vertelden over de ezels en het project. Wisten jullie al dat een muilezel een paard als mama en een ezel als papa heeft, maar dat het ook andersom kan zijn? Daarna mochten we de ezels aaien, borstelen en zelf meegebrachte groenten voeren. Vooral dat laatste was een feest voor de ezels, en natuurlijk voor de kinderen! Als klap op de vuurpijl had Dr. Sudeep een verrassing voor ons: iedereen mocht een rondje op de witte ezel Lulu rijden en daarna kregen we limonade. Met wat vertraging stapten we weer in het busje, en nadat de geblokkeerde weg (iemand had een berg stenen midden op de weg gedumpt….) weer min of meer ontruimd was, gingen we naar Cafe U. Na de frietjes en limonade ging iedereen voldaan naar huis. Ik zal binnenkort wat foto’s op de website zetten.

Het schoolreisje voor de bovenbouw volgt spoedig, maar ik wil eerst de politieke ontwikkelingen afwachten.

En verder:

  • Morgen, maandag 24 mei, 19.30 u is er ALV in Turning Point Restaurant tussen TBS en ’t Bartje. Ik stuur hierbij het onderwijskundig jaarverslag ter info alvast mee. Er zullen ook een aantal geprinte exemplaren aanwezig zijn. Ook de nieuwe groepsindeling met een voorlopig lesrooster stuur ik mee. Als er vanwege problemen met lesroosters op de dagscholen bezwaren zijn, wil ik er nog een keer naar kijken. Voor clubs pas ik het rooster in principe niet aan.
  • Heeft iemand nog interesse in een tijdschriftabonnement? (zie vorige twee weekbrieven)
  • Als er iemand van plan is om voor het einde van het schooljaar (laatste week is 21-25 juni) al te vertrekken, hoor ik dat graag z.s.m., i.v.m. de planning van toetsen, rapporten en een evt. oudergesprek.

Tot morgen op de ALV!

Groetjes,

Silvie

Comments