Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 30 (14 mei 2011)

Geplaatst 14 mei 2011 08:33 door 't Bartje

Beste ouders,

Wat een regen deze week! Dat zorgt er in elk geval voor, dat het minder heet is dan normaal in deze tijd, wat ook op school best aangenaam is!

Klasse(n)werk

Op maandag hebben we het gehad over een paar wereldberoemde Nederlanders (o.b.v. een tekst uit NederLAND INZICHT) en hebben we een planning gemaakt voor de spreekbeurten. Dit jaar kiest iedereen een onderwerp dat met Nederland te maken heeft, behalve Tara, die kiest een onderwerp uit België.

Dinsdag stond in het teken van de markt (thema NederLAND INZICHT) en verschillende soorten groenten en fruit. We hebben o.a. geblinddoekt verschillende soorten fruit geraden door eraan te ruiken en te proeven.

Ook groep 5 heeft zich gebogen over wereldberoemde Nederlanders en net als op maandag hebben we veel gepraat over Anne Frank. Groep 5 gaat dit jaar voor het eerst spreekbeurten houden, dus dat is extra spannend!

Op woensdag hebben we een Nieuwsbegrip tekst behandeld over Sahar, het Afghaanse meisje dat na 10 jaar onzekerheid nu toch in Nederland mag blijven, vanwege het feit dat ze te verwesterd is om nog naar haar vaderland terug te gaan.

Overigen

·         Na overleg met een aantal ouders heb ik besloten om de natuur/tuinactiviteit voor a.s. zaterdag te schrappen. We halen dit jaar de vereiste lesuren ruimschoots en de afgelopen weken waren al heel vol. Op 18 juni staat echter wel het maken van de vakantieschoolkrant op het schoolprogramma.

·         De trouwfestiviteiten zijn voorbij en de rust is weer min of meer teruggekeerd op school.

·         Zoals al eerder genoemd: de tweede ALV van het jaar wordt gehouden op donderdag 26 mei. Hierbij zullen ook Jessica Kikken en Hans Hardeman van het NOB aanwezig zijn. Zij komen onze school op 25 en 26 mei  bezoeken en willen op de ALV dan ook graag met jullie kennismaken, uitleg geven over de rol van NOB en evt. vragen van jullie kant beantwoorden. Verder zal ik een korte presentatie geven van het onderwijskundig jaarverslag en een voorlopige groepsindeling voor het nieuwe schooljaar presenteren.

·         Van 29 mei tot 4 juni zal onze nieuwe juf Rianne Wiggers naar Kathmandu komen om met de school kennis te maken. Een leuke gelegenheid voor de kinderen om haar te leren kennen (en zij hun).

Groetjes en een fijne rest van het weekend,

Silvie

Comments