Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 2 oktober 2011

Geplaatst 23 okt 2011 21:19 door 't Bartje
2 oktober 2011

Beste ouders,

Het is alweer vakantie! De eerste schoolweken zijn omgevlogen. Ik heb genoten van mijn eerste periode op ’t Bartje en kijk ernaar uit om in de vakantie meer van ’t land te ontdekken. Ik wens jullie allemaal een gezellige, zonnige Dasainvakantie toe! Hieronder een kort verslagje over de afgelopen schoolweek.

Klasse(n)werk

De leerlingen van het VO hebben weer hard gewerkt vorige week maandag. Tara en Elseline deden communicatie opdrachten, Chris heeft uit de methode station gewerkt en Stephan heeft zijn eerste hoofdstuk afgesloten met een toets. De kleuters hebben geoefend met rijmen en met kleuren onthouden. Er werden verschillende gekleurde blokken onder een theedoek verstopt, één van de kleuters mocht een kleur weghalen en de anderen moesten dan raden welke kleur miste. Dat was een leuk spel! Antoine en Emma waren dinsdagmiddag maar met z’n tweeën en hebben geoefend met het stellen van vragen in het Nederlands en het beantwoorden van deze vragen, tijdens het spel ‘Wie is het?’. Daarnaast hebben we het nog over ruimtes in huis gehad. Groep 3/4 heeft goed gewerkt uit hun methodes, daarna vertelde de juf een verhaal over het dansende penseel. Deze penseel gaat dansen zodra hij muziek hoort. De leerlingen kregen daarna ook allemaal een penseel en mochten deze laten dansen op muziek, zo ontstonden hele mooie schilderijen. Donderdag hebben Tijs, Liva en Emma uit Taalactief gewerkt, het zakgeldspel gespeeld (om met euro’s te oefenen) en nog een stuk van Abeltje gekeken.

Overigen

In oktober heeft de maandaggroep op 24 oktober en 31 oktober les, de dinsdaggroepen op 25 oktober, de woensdaggroep op 19 oktober en de donderdaggroep op 20 oktober.

Fijne vakantie!

Groetjes Rianne

Comments