Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 29 (6 mei 2011)

Geplaatst 8 mei 2011 21:32 door 't Bartje

Beste ouders,

De weken lijken steeds sneller voorbij te vliegen…  We hebben het dan ook druk op school met alle speciale dagen!

Klasse(n)werk

Koninginnedag is nog maar net achter de rug, of Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Moederdag staan alweer op het programma! Op maandag hielden we n.a.v. Bevrijdingsdag een gesprek over wat vrijheid eigenlijk is en hoe we dat kunnen maken. Een diepzinnig onderwerp, waarbij er veel verschillende ideeën op een groot vel papier terecht kwamen, in de vorm van een mindmap. Onderwijs voor alle kinderen, gelijke behandeling van mannen en vrouwen en goed betaald werk waren enkele onderwerpen die aan bod kwamen. Daarna koos iedere leerling  een onderwerp om een opstel over te schrijven. Hier gaan we volgende week mee verder. Iets luchtiger was de moederdagverrassing, die natuurlijk nog even een verrassing blijft!

Ook groep 2/3 heeft iets gemaakt voor moederdag en de hele groep heeft Junior-Scrabble gespeeld, met voorbedrukte woorden, zodat het voor ieder kind mogelijk was om er op eigen niveau aan deel te nemen. Dit viel goed in de smaak bij iedereen!

Op woensdag hebben we behalve gesprek, werk uit het boek en het oefenen van oude examens, ook een tekst behandeld uit NederLAND INZICHT, “Wie is de baas van Nederland?”. Aansluitend aan Koninginnedag, hebben we besproken hoe het ook alweer zit met de Eerste en Tweede Kamer, het kabinet, de rol van de koningin, etc.

Op donderdag was Liva helaas ziek. Dechen en Emma hebben gesproken over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag en hebben naast hun werk uit het taalboek en stil lezen ook een spellingspelletje gespeeld en een moederdagverrassing gemaakt.

Ouderenquête

In de bijlage bij deze weekbrief zit een formulier voor de jaarlijkse ouderenquête. Ik heb de enquête wat ingekort vergeleken met die van vorig jaar, zodat het minder tijd kost om hem in te vullen. Ik hoop dat jullie de moeite willen nemen om het formulier even in te vullen en op te sturen (digitaal of op papier), zodat ik jullie meningen en suggesties kan horen en we als leerkacht-directeur en bestuur waar nodig zaken kunnen veranderen / verbeteren. Ik zie jullie ingevulde formulieren graag uiterlijk volgende week vrijdag de 13e (!) terug en zal de belangrijkste resultaten op de aankomende ALV (donderdag 26 mei) presenteren.

Overigen

·         Op de schoolkalender staat er op zaterdag 14 mei weer een schoolactiviteit (natuur/tuindag) geroosterd. Ik heb het gevoel, dat dit misschien bij nader inzien wel erg snel na Koninginnedag is. Ook zal het de komende week nog erg druk zijn op school met bezoekers voor de bovenburen (zie hieronder). Ik wil de natuur / tuin activiteit dan ook uitstellen tot de zaterdag erop, 21 mei. Meer info volgt later.

·         De zoon van onze huisbaas trouwt vandaag en daarom is het de afgelopen twee weken erg onrustig geweest op school. David en Shayleen verhuisden naar de bovenste verdieping en de eerste verdieping werd klaar gemaakt voor het jonge echtpaar. De waterpomp ging kapot, de watertank moest worden vervangen, er werd geboord en getimmerd…. Kortom: een drukte van belang! Sinds een paar dagen komt er boven heel veel familie over de vloer en dat zal de komende week ook nog het geval zijn. Iedereen wil de nieuwe bruid natuurlijk bewonderen! Na volgende week wordt het hopelijk weer rustig op school…

·         Zoals al eerder genoemd: de tweede ALV van het jaar wordt gehouden op donderdag 26 mei. Hierbij zullen ook Jessica Kikken en Hans Hardeman van het NOB aanwezig zijn. Zij komen onze school op 25 en 26 mei  bezoeken en willen op de ALV dan ook graag met jullie kennismaken, uitleg geven over de rol van NOB en evt. vragen van jullie kant beantwoorden. Verder zal ik een korte presentatie geven van het onderwijskundig jaarverslag en een voorlopige groepsindeling voor het nieuwe schooljaar presenteren.

·         Van 28 mei tot 4 juni zal onze nieuwe juf Rianne Wiggers naar Kathmandu komen om met de school kennis te maken. Een leuke gelegenheid voor de kinderen om haar te leren kennen (en zij hun).

Dat was weer uitgebreide weekbrief… 

Groetjes en een fijn weekend,

Silvie

Comments