Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 28 Augustus 2011

Geplaatst 23 okt 2011 21:13 door 't Bartje
 
28 augustus 2011
 
Beste ouders,
 
Deze week stuur ik jullie samen met de weekbrief ook het concept van de nieuwe schoolgids toe. Zouden jullie deze door willen kijken en eventuele op/aanmerkingen of aanvullingen vóór 7 september aan mij door willen geven? Alvast bedankt! Hetzelfde geldt voor de lijst met telefoonnummers. Willen jullie kijken of de nummers nog hetzelfde zijn, mochten er veranderingen zijn laat het me weten! Vanaf dit schooljaar willen we ook peuters bij het onderwijs van ’t Bartje betrekken. Zij stromen in bij de kleutergroep. Op deze manier kunnen ze alvast kennismaken met de school, de kinderen en d.m.v. voorlezen, liedjes en andere activiteiten hun Nederlandse woordenschat uitbreiden. Wij zijn heel blij dat de eerste peuters, Freya en Zia, aangemeld zijn. Van harte welkom!
 
Klasse(n)werk
De VO leerlingen hebben deze week uit hun Methode Nieuw Nederlands gewerkt. In tweetallen hebben we elkaar 3 minuten voorgelezen en elkaar feedback gegeven. Daarnaast hebben we het over Rembrandt gehad. We hebben de Canon-clip (entoen.nu; alles wat je moet weten over de Nederlandse geschiedenis) over Rembrandt bekeken. Daarna hebben de leerlingen omstebeurt in tweetallen op de computer vragen over Rembrandt beantwoord, waarbij informatie en filmpjes op internet opgezocht moesten worden. De antwoorden hebben we met elkaar besproken en vervolgens kon het woordweb rondom Rembrandt uitgebreid worden. Aan het eind van de les was het tijd voor Tableaux Vivants, oftewel levende schilderijen waarbij geraden moest worden wat werd uitgebeeld.
Dinsdag was er slechts één kleuter, Hanna. Zij heeft van veren een mooie Raai de Kraai geknutseld. Daarna heeft Hanna de letters van haar eigen naam, Raai z’n naam en Mika’s naam bij elkaar gezocht en goed neergelegd. Voor Mika hebben we een mooie beterschapkaart gemaakt. Woensdag hebben de leerlingen van groep 3 en 4 uit de Leessleutel (de woorden: ik, rik, naam, lees) en Taalactief (over plaats- en tijdsbepalingen: voor, achter, naast, onder, na, in enz. en spelling) gewerkt. We hebben het schilderij ‘de slaapkamer’ van Vincent van Gogh bekeken. Omstebeurt hebben we een woord gezegd bij wat we in die slaapkamer zagen. Al deze woorden hebben we op de tekening van de slaapkamer geplakt. We hebben het over kleuren mengen gehad en hebben daar een toverspreuk bij geleerd (zie: site groep 3/4). Daarna hebben de leerlingen op een eigen palet kleuren gemengd en hiermee hun slaapkamer geschilderd. Al die schilderijen hebben mooie namen gekregen. Jullie zullen het allemaal zien op de cultuurdag. De leerlingen van groep 6/7 hebben donderdag ook een Canonclip bekeken, maar dan die van Vincent van Gogh. We hebben het verhaal over de aardappeleters uit ‘overal en ergens’ gelezen. Daarna hebben we het schilderij de aardappeleters eens goed bekeken en hier vragen over beantwoord. Er is hard in de Taalactief boeken gewerkt en met spelling geoefend. Tussendoor was het even tijd om te bewegen tijdens Twister en het Tableaux Vivantspel. De leerlingen hebben op de computer Vincent van Goghganzenbord  gedaan. Bij dit ganzenbord moeten verschillende vragen over de kunstenaar worden beantwoord.
(
http://www.schooltv.nl/vroegerenzo/?site=site_vroegerenzo&nr=2199244&item=2206710
 
Thema
We hebben al twee schildersezels binnengekregen. Heel fijn! Mochten jullie nog materialen thuis hebben die te maken hebben met kunst (bijvoorbeeld: boeken over schilders, posters, schildersezel) dan zouden we deze heel graag willen lenen!
 
Overigen
Zaterdag 24 september is er een cultuurochtend die in het teken zal staan van ‘Nederlandse kunstenaars.’ Er is een programma voor de peuters t/m de leerlingen van het voortgezet onderwijs. We sluiten de ochtend af met een lunch samen met alle ouders. Jullie ontvangen uiteraard nog nadere informatie hierover. Noteer de datum vast in je agenda! Ik zoek nog vrijwilligers. Als het je leuk lijkt om tijdens deze ochtend mee te helpen met het programma voor de leerlingen laat mij dit dan weten! 
 
Zonnige groeten,
Rianne
 
Comments