Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 27 (8april 2011)

Geplaatst 7 apr 2011 23:27 door 't Bartje

Beste ouders,

De laatste schoolweek van het derde kwartaal is alweer voorbij!

 

Klasse(n)werk

De haiku-tekeningen en de Zinder-werkstukjes van de maandaggroep zijn af. In plaats van het werken in het taalboek hebben we een Nieuwsbegriptekst over Justin Bieber behandeld en een Jeugdjournaalaflevering over dit onderwerp bekeken.  De dinsdaggroep heeft een spel gespeeld om te oefenen met de dagen van de week. Verder hebben we, gelinkt aan de activiteiten rond beroepen, winkeltje gespeeld met Euromunten. Iedereen koos een winkel en gaf prijskaartjes aan alle producten. Daarna ging iedereen spullen kopen en verkopen en op het laatst hebben we een paar rekensommetjes gedaan aan de hand van het geld dat de kinderen verdiend dan wel uitgegeven hadden.

 

Op woensdag hadden de VO-jongens hun uitje: we zijn gaan lasertaggen! Dit was erg geslaagd en daarna hebben we gezellig Mexicaans gegeten in de Lazy Gringo. Op donderdag had ik twee Vikingen in de klas (themadag op TBS)! We hebben een tekst van Nieuwsbegrip over de eerste Nederlandse Kinderombudsman behandeld, de haiku-tekeningen afgemaakt en ter afsluiting een aflevering van Wicky de Viking gekeken.

 

Nieuwe juf!

De kogel is door de kerk: we hebben een contract getekend met onze nieuwe juf! Ze heet juf Rianne Wiggers en heeft voorheen in Indonesië een gelijksoortige school gerund. Juf Rianne zal voor het eind van het huidige schooljaar een weekje overkomen voor de overdracht en om de school en de kinderen te leren kennen. We denken in juf Rianne een goede, creatieve en gezellige juf gevonden te hebben, die zeer geschikt is om vanaf volgend schooljaar het roer op ’t Bartje over te nemen.

 

Overigen

·           Maandag 25 april is de eerste schooldag na de vakantie. Meteen de zaterdag erop is het alweer Koninginnedag! ’t Bartje zal dan, net als vorig jaar, weer een stal met tweedehandsspullen hebben om geld in te zamelen voor een nog nader te bepalen goed doel. Ik heb al twee suggesties voor een goed doel binnen. Als iemand nog een goede tip heeft, hoor ik dat graag. Ook creatieve ideeën voor T-shirts zijn welkom! Ik hoop dat iedereen de komende weken een flinke voorjaarsopruiming zal houden, zodat we een goed gevulde kraam kunnen opzetten voor de Nederlandse School. Jullie kunnen tijdens de vakantie spullen afleveren bij ’t Bartje (maandag tot en met donderdag, wanneer Sumitra er is), of in de eerste schoolweek van het laatste kwartaal.

·           We hebben ook een nieuw huurcontract getekend met de huisbaas. Vanaf mei komt de zoon van de huisbaas met zijn kersverse echtgenote op de middenverdieping wonen. In de week na Koninginnedag zullen we mogen meegenieten van het trouwfeest in onze tuin! Dit zal wat overlast geven, maar we hopen dat alles daarna snel normaliseert…

 

Een hele fijne vakantie allemaal. Geniet ervan en tot over twee weken!

 

Groetjes,

Silvie

Comments