Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 25 (27 maart 2011)

Geplaatst 27 mrt 2011 07:46 door 't Bartje

Beste ouders,

Het was een drukke week, met het schoolreisje erbij op vrijdag.

 

Klasse(n)werk

Op maandag hebben we een tekst behandeld over de aardbeving en tsunami in Japan. Daarna hebben we haiku’s geschreven, wat natuurlijk iets heel moois is wat ook uit Japan komt. In de loop van deze week zal ik deze op de website zetten.

 

Op dinsdag hebben we, voortbordurend op een activiteit met Valentijnsdag en op het thema “feest”, een slinger gemaakt. Dit is echter een bijzondere slinger, omdat deze bestaat uit schakels van allemaal mensen en dieren die voor ons zorgen en zonder wie we niet zouden kunnen bestaan zoals we nu bestaan, zoals bijv. papa en mama, opa en oma (en hun papa en mama, etc.), onze didi, onze hond, de winkeljuffrouw, boeren, schapen voor wol, koeien voor melk, etc. etc. Je kunt hier eindeloos mee doorgaan als je bedenkt wat en wie er allemaal nodig zijn voor ons eten, onze gezondheid, onze kleding, boeken, etc. We zijn dus niet alleen verbonden met onze familie en vriendjes / vriendinnetjes, maar eigenlijk op een bepaalde manier met iedereen. De kinderen hebben ervan genoten om steeds meer mensen te bedenken. Ik hoop dat het een eyeopener voor ze was.

 

Op woensdag was Felix de meeste tijd alleen en hij heeft gewerkt aan spelling en het oefenen van examens. Felix gaat straks IGCSE Nederlands als Eerste Taal doen, dus hij werkt hard aan de voorbereiding daarvoor. Erik is zich aan het voorbereiden op een examen om een CNAVT-certificaat te halen.

 

Op donderdag hebben we de haiku’s van vorige week op de website gezet (zie de groep 5 pagina op de website). Verder hebben we o.a. het Amsterdam-kwartet gespeeld.

 

Schoolreisje

Het schoolreisje vrijdag was erg geslaagd. De kinderen hadden er veel plezier in om zelf Nepalees loktapapier te scheppen. Ze hebben er met veel aandacht allerlei bloemen doorheen gemengd. Het was nog best een zwaar klusje! We hebben alle stappen van het papier maken en verwerken kunnen zien en deze week krijgt iedereen zijn/haar zelf gemaakt vel papier mee naar huis. In gemengde groepjes (jong en oud door elkaar) hebben de kinderen gewerkt aan een paar opdrachten en dat was ook een leuke ervaring voor ze. Helaas stonden we op de terugweg een hele tijd in een hete file, omdat er ergens een weg afgesloten was, maar daarna smaakten de frietjes en liters limonade in Cafe U ons extra goed! De foto’s zet ik vanavond op de website.

 

Paasactiviteit

A.s. zondag 3 april staat de volgende Bartje-activiteit alweer voor de deur: een vervroegde Paasactiviteit voor ouders en kinderen. Dit zal plaats vinden in de botanische tuinen van Godavari. Godavari ligt ongeveer 5 km buiten de ringweg, ten zuiden van Patan. Ik stel voor, dat we om 10 uur bij de ingang verzamelen. We gaan dan samen naar binnen en zoeken een mooi  plekje op waar we kunnen zitten en eieren kleuren. Terwijl de ouders de eieren verstoppen, zal ik met de kinderen nog een korte Paasactiviteit doen en dan gaan we daarna samen eieren zoeken. We sluiten af om een uur of 12 of 12.30 uur. Wie dan zin hebben, kunnen samen ergens gaan lunchen. Kan ik iemand vragen om een kan koffie en thee mee te nemen? En misschien iets erbij? Ik hoor deze week graag wie hiervoor zou willen zorgen, dan stuur ik voor het weekend nog een bevestiging daarvoor rond. Ik zal pakjes drinken, eieren e.d. voor de kinderen meenemen.  Jongere broertjes en zusjes en bezoekende kinderen zijn van harte welkom! Van Hanneke en Jolanda heb ik al gehoord welke extra kinderen meekomen. Als er meer zijn, hoor ik het graag van tevoren!

 

Overigen

·         Deze week gaan we sollicitatiegesprekken voeren met 4 kandidaten. Dank aan degenen die de brieven alsnog gelezen hebben. We hopen de keus voor de nieuwe juf (want daar lijkt het wel op) voor de voorjaarsvakantie gemaakt te hebben.

 

Een fijne werkweek allemaal!

 

Groetjes,

Silvie

Comments