Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 24 (18 maart 2011)

Geplaatst 20 mrt 2011 09:12 door 't Bartje

Beste ouders,

Dit keer een vroeg briefje, zo vlak voor het weekend.

 

Klasse(n)werk

De maandaggroep heeft hard gewerkt aan de Zinder-kranten, die nu bijna klaar zijn. Tijs en Sayam hebben een e-mail gestuurd aan Han en June in Madagascar, waarin ze de Zinder-boeken “megamodern”noemden. We hopen binnenkort een bericht van hen terug te krijgen. Op dinsdag zijn we wat verder ingegaan op het thema carnaval en feest en zijn we begonnen met een Nederlandse feestslinger te maken voor in de klas, maar ook om straks de Nederlandse Schoolstal op de Koninginnedagmarkt mee te versieren!

 

Woensdag was alleen Stephan er en hij heeft naar aanleiding van het gezamenlijk gelezen boek “Hadden we er maar wat van gezegd” een gedicht geschreven wat op de VO-groepspagina op de schoolwebsite staat.

 

Op donderdag hebben we gewerkt met een tekst van Nieuwsbegrip over de aardbeving en tsunami in Japan. Daarna heeft iedereen in de tuin een Haiku-gedicht geschreven, wat we volgende week op de website zullen zetten. Wisten jullie trouwens dat er allerlei Japanse woorden zijn die uit het Nederlands komen, zoals biru, kohi en garasu? Wie kan raden van welke Nederlandse woorden deze woorden afkomstig zijn? Het heeft allemaal met drinken te maken….

 

Overigen

·         Het schoolreisje naar een Nepalese papierfabriek gaat door: komende week vrijdag, 25 maart, vertrek om 9 uur. Graag op school aanwezig zijn om 8.45 uur, zodat we op tijd kunnen vertrekken. Ik zal zorgen voor pakjes drinken en een snack voor onderweg. Willen jullie een zonnehoed / pet en drinkwater aan de kinderen meegeven? We zullen het reisje afsluiten met een lunch in Cafe U. De kinderen kunnen daar rond half 3 afgehaald worden.  

·         Helaas heeft geen van de ouders de sollicitatiebrieven, die ter inzage op school lagen, gelezen. We gaan ervan uit, dat jullie het bestuur en mij vertrouwen dat we een goede keuze voor een nieuwe leerkracht maken. We hopen deze keus voor de voorjaarsvakantie gemaakt te hebben.

 

Veel plezier met Holi morgen en een fijn weekend allemaal!

 

Groetjes,

Silvie

Comments