Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 23 Januari 2012

Geplaatst 16 apr 2012 23:41 door Serge Cartier

Beste ouders,

 

De eerste weeknieuws van het nieuwe jaar heeft even op zich laten wachten. Ik hoop dat jullie allemaal een fijne Kerstvakantie hebben gehad en een goede start van het nieuwe jaar! Op school zijn we dit nieuwe jaar in de groepen 3 t/m 7 gestart met het leesproject ‘Samen beter lezen.’ Het is de bedoeling dat jullie elke dag (minimaal 5x per week) een kwartier samen met jullie kind(eren) lezen. In de handleiding die jullie hebben gekregen staat meer te lezen over de manier waarop samen gelezen kan worden. In de week van 6 tot 10 februari krijgen de leerlingen een certificaat en een kleine verassing bij inlevering van het ingevulde leesschema. Half februari zullen ook de CITO-toetsen afgenomen worden. Dagelijks (samen) lezen is naast een gezellig, rustig gezamenlijk moment ook erg bevorderlijk voor de leesontwikkeling.

 

Klasse(n)werk

De VO leerlingen hebben de eerste les na de vakantie zich verdiept in het Nederlands nieuws. Ik had verschillende krantenartikelen meegenomen uit Nederland van de eerste week van januari. De leerlingen hebben er allemaal 3 uitgezocht en uitgelegd waarom deze hen aanspraken. Bij één van deze artikelen hebben zij vervolgens als huiswerk een verslag gemaakt over het verhaal achter het nieuws. Elseline heeft zich verdiept in de geschiedenis van Amsterdam, die misschien wel ouder is als wij altijd gedacht hebben. Stephan kan vertellen wat André Kuipers allemaal doet om fit te blijven in de ruimte. Kris heeft een verhaal geschreven bij een ongeval. Er is hard gewerkt uit de methodes en er zijn natuurlijk vakantie verhalen uitgewisseld.

De onderbouwgroepen (kleuters t/m groep 4) werken de komende weken rondom het boek ‘Het letterwinkeltje’. Raai de Kraai had een geheimzinnig doosje in zijn tas met daarin  allemaal letters. Mika en Margretha vonden de letters van hun eigen naam en zelfs kleine Freya kon de ‘a’ uit haar naam al vinden. We hebben samen allemaal voorwerpen gezocht en namen bedacht die met de M begonnen. Natuurlijk hebben we ook nog even buiten in het zonnetje gespeeld. De R3 leerlingen hebben geoefend met zich voorstellen in het Nederlands en met woorden die te maken hebben met de dokter, daarbij kwa de dokterskoffer goed van pas. De leerlingen van groep 3/4 hebben heel hard gewerkt, allemaal met hun eigen schema. En omstebeurt met de juf. En er is lekker gelezen in de bibliotheek.

Emma, Tijs en Liva hebben buiten in het zonnetje gewerkt uit hun methodes, gelezen, het advertentiespel gespeeld en filmpjes gekeken van André Kuipers in de ruimte.

 

Overigen

Jullie zijn van harte welkom om boeken / dvd’s te lenen uit de bibliotheek! Er is een uitgebreide collectie voor jong en oud. Willen jullie de kinderen helpen onthouden om de boeken die uitgelezen zijn en de dvd’s die al bekeken zijn weer mee terug te nemen naar school? Bedankt!

 

Zonnige groeten,

Rianne

Comments