Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 23 (13 maart 2011)

Geplaatst 12 mrt 2011 21:52 door 't Bartje

Beste ouders,

De lente zit in de lucht en er staan op school al een paar tulpen in bloei!

 

Klasse(n)werk

Op maandag zijn we verder gegaan met de werkstukjes over het Zinder-onderwerp wat iedereen voor zichzelf gekozen heeft. T.z.t. zal ik die op de webpagina van de maandaggroep plaatsen. Op dinsdag hebben we een paar activiteiten rond de viering van Carnaval gedaan. Op woensdag is er vooral veel in de boeken gewerkt en heeft ieder een creatieve schrijfopdracht rond het gezamenlijk gelezen boek “Hadden we er maar wat van gezegd” uitgekozen om volgende keer mee aan de slag te gaan. Op donderdag hebben we, in het kader van het thema Amsterdam, Danny de Munk met het lied “Mijn stad” (1985!) bekeken en beluisterd en met hem meegezongen.

 

Overigen

·         Aangezien we in totaal maar 13 basisschoolleerlingen hebben, heb ik besloten om het schoolreisje maar voor iedereen te combineren. De kinderen vinden het meestal ook erg leuk om dingen met andere groepen samen te doen.  Vrijdag 18 maart is er Eco-fair op TBS. Dit is een belangrijke event voor de TBS leerlingen. Hoewel we in principe voor die tijd terug zouden moeten zijn, weten we nooit helemaal zeker of dat echt lukt. Ook worden er op die dag zelf misschien in de klassen nog voorbereidingen getroffen voor de klassestalletjes. Vandaar dat ik het schoolreisje toch een week wil uitstellen, zodat we na terugkomst gewoon rustig samen kunnen lunchen en napraten i.p.v. stressen om op tijd terug te zijn op TBS. Het schoolreisje voor alle basisschoolgroepen, dus de maandag-, dinsdag- en donderdaggroepen, vindt dus plaats op vrijdag 25 maart, van 9.00 uur ’s morgens tot ongeveer 14.30 u. We gaan een Nepalese papierfabriek bezoeken en hopelijk zelf ook papier maken. Nadere info volgt.

·         Het VO-uitje vindt plaats tijdens de lesmiddag in de laatste week voor de vakantie, dus woensdag 6 april.

·         Zoals Nico al doorgegeven heeft, zullen er vanaf morgen 6 C.V.’s en sollicitatiebrieven ter inzage liggen op school. We willen alle ouders in de gelegenheid stellen deze te lezen en hierop feedback in de vorm van evt. bezwaren, voorkeuren of andere op- of aanmerkingen te maken.

·         Zondag 10 april staat op de kalender voor een paasactiviteit. Is er iemand die het leuk vindt om mee te helpen bij de organisatie hiervan?

 

Een fijne week voor iedereen!

 

Groetjes,

Silvie

Comments