Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 21 Augustus 2011

Geplaatst 23 okt 2011 21:12 door 't Bartje
21 augustus 2011
 
Beste ouders,

 

De eerste schoolweek is alweer voorbij! Van beide kanten was het natuurlijk best spannend: de leerlingen kregen een nieuwe juf en ik nieuwe leerlingen. Maar volgens mij zijn alle lessen goed, inspirerend en gezellig verlopen. Ik heb veel nieuwe energie gekregen van deze eerste schoolweek en heb zin in het schooljaar!

 

Klasse(n)werk

In alle groepen werken we rondom het thema ‘kunst’. In de midden/bovenbouw groepen wordt dat verder uitgewerkt in thema’s rondom twee bekende Nederlandse schilders: Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh.

De VO groep is maandag gestart met een kennismakingsspel; twee vragen voor een ander bedenken over vroeger, twee vragen over het heden en twee vragen over de toekomst. Met behulp van kopieën van schilderijen die door de helft waren geknipt werden tweetallen gevormd. Deze tweetallen hebben elkaar geïnterviewd. De vragen en de antwoorden waren heel origineel en verassend. Helaas vallen de antwoorden volgens de leerlingen onder hun recht op privacy, dus ik mag ze niet op de site zetten. Daarna hebben de leerlingen hard gewerkt uit hun methodes. Hopelijk arriveren de nieuwe VO methodes snel!

Mika en Hanna uit de kleutergroep kwamen dinsdag voor het eerst naar ’t Bartje. Gelukkig voelden ze zich meteen thuis. We hebben allemaal activiteiten gedaan rond Raai de Kraai, kijk maar eens op de site van groep 1/2.

Op woensdag kwamen de leerlingen van groep 3/4 naar ’t Bartje. Samen hebben we het boekje ‘Vincent en Camille’ gelezen en alle schildervoorwerpen een naamkaartje gegeven. Groep 3 heeft de eerste woordjes geoefend uit de Leessleutel. Groep 4 is in Taal Actief begonnen. Aan het eind van de les heeft iedereen een mooi zelfportret geschilderd.

Ook de leerlingen van groep 6/7 hebben weer uit Taalactief gewerkt. Daarnaast hebben ze bekeken en benoemd waaraan je het werk van Rembrandt en Vincent van Gogh kan herkennen. Nadat er een verhaal was voorgelezen over Vincent van Gogh hebben we verschillende woorden die met van Gogh te maken hebben opgeschreven en bij het plakkaat van Vincent opgeplakt. Ook de leerlingen van groep 6/7 hebben een begin gemaakt van een zelfportret, zodat er straks in de gang van de school een ware portrettengalerij te zien is van alle leerlingen.

 

Thema

Mochten jullie nog materialen thuis hebben die te maken hebben met kunst (bijvoorbeeld: boeken over schilders, posters, schildersezel) dan zouden we deze heel graag willen lenen!

 

Overigen

Als jullie vragen hebben of iets door willen geven, dan kunnen jullie mij natuurlijk altijd mailen. Verder ben ik bereikbaar via de schooltelefoon en op mijn mobiel: 9813831971

 

Zonnige groeten,

Rianne
Comments