Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 21 (19 februari 2011)

Geplaatst 22 feb 2011 02:18 door 't Bartje
Beste ouders,

Het was alweer de laatste week voor de halfterm-vakantie! In alle groepen kwam Valentijnsdag op de een of andere manier aan bod.

Klasse(n)werk
Op maandag hebben we tot groot plezier van de kinderen voor de verandering eens niet uit Taal Actief gewerkt. Wel heeft iedereen verder gewerkt in de werkboekjes van Zinder, over een door henzelf gekozen onderwerp. Ook hebben we brieven geschreven aan de kinderen van de Altenaschool in Altena (in Drenthe, dat hebben we samen opgezocht), die ons een paar vragen gesteld hebben in het kader van hun Nepal-project. N.a.v. Valentijnsdag hebben we een kringgesprek gevoerd over wat liefde is, of je van iedereen kan houden, hoe je omgaat met mensen waar je in eerste instantie niet zo van houdt, etc. Erg interessant en er zijn wijze dingen gezegd!

Op dinsdag hebben we het boek “Borre en de nachtzwarte kat” gelezen, wat gaat over een hond die eerst jaloers is op een aangelopen kat. Er hoort een grappig liedje bij dit boek en we hebben daarna hartjes gemaakt met tekeningen over hoe je iemand blij kan maken. Aan het eind van de middag zongen en speelden we samen weer het lied Timpe Tampe Tovernaar, waarbij ik het voor het eerst heb aangedurfd op school mijn gitaar eens op te pakken! We hadden veel plezier, maar het laatste lied eindigde in een enorme hoestbui van mijn kant….

Op woensdag hebben de grote jongens een tekst over de geschiedenis en achtergronden van Valentijnsdag gelezen en geanalyseerd. Op donderdag hebben we wel even gesproken over de betekenis van Valentijnsdag, maar verder stond de les in het teken van het thema “Amsterdam” uit NederLAND INZICHT, waar we een paar weken aan besteden.

Overigen
- De komende week is het halfterm-vakantie op TBS en ’t Bartje is dan ook gesloten, tenminste voor de kinderen…. De lessen beginnen de week erop weer, op 28 februari;
- Het bestuur buigt zich momenteel over de sollicitatieprocedure voor het selecteren van een nieuwe leerkracht. Er zijn al verschillende potentieel goede kandidaten en de ouders zullen op een gegeven moment ook inspraak krijgen in de selectie. Hierover later meer.
- Denken jullie nog aan de oproep van Kari voor haring, kaas en Oranjebitter? De Nederlandse gemeenschap in Kathmandu is nu eenmaal afhankelijk van mensen die spullen zelf meenemen, aangezien er geen rechtstreekse bestelling vanuit het consulaat gedaan kan worden, zoals in sommige andere landen het geval is….

Een fijn weekend allemaal,
Groetjes,
Silvie
Comments