Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 20 (13 februari 2011)

Geplaatst 13 feb 2011 02:46 door 't Bartje
Beste ouders,
De meeste rapportgesprekken zijn achter de rug. Ik vond het fijn om iedereen even te spreken, ik hoop dat jullie dat ook vonden. Ik zal na het kopiëren de rapporten weer naar huis meegeven.

Oproep voor Koninginnedag!
Het duurt nog even, maar voordat we het weten is het zover: dan staat Koninginnedag weer voor de deur! Namens Kari hierbij een verzoek om, als jullie mensen kennen die de komende tijd vanuit Nederland hiernaartoe komen, de broodnodige Koninginnedagartikelen mee te nemen. We willen graag lekkere, jonge, pittige kaas (in totaal minimaal 12 kilo!), Oranjebitter en uiteraard haringen! Bij voorbaat hartelijk dank namens Kari en de Nederlandse gemeenschap!

Op zoek naar een nieuwe meester of juf…
Zoals de meesten van jullie inmiddels gehoord hebben, is het de afgelopen week duidelijk geworden, dat ik deze zomer naar Bhutan ga vertrekken! Met gemengde gevoelens ga ik na 12 jaar afscheid nemen van Nepal en ook van ’t Bartje (na een heel wat kortere tijd dan dat). Ik vind het van de ene kant jammer om nu alweer weg te gaan bij ’t Bartje, maar ik zie ook erg uit naar het nieuwe avontuur in Bhutan! We hebben al een heel aantal kandidaten die gereageerd hebben op de vacature en daar zitten zeker goede kandidaten bij. De komende weken gaan het bestuur en ik ons buigen over de kandidaten en de procedure en dan hopen we binnen niet al te lange tijd een goede opvolger gevonden te hebben. Wordt vervolgd…

Overigen
  • Elseline heeft de afgelopen week extra hard gewerkt: ze heeft de Cito-eindtoets gedaan! Drie dagen lang, drie uren toets…. Applausje voor Elseline! De uitslag zal nog even op zich laten wachten, maar het werk zit erop;
  • En terwijl dochterlief op de toets zat te ploeteren, deed mama Astrid een klusje voor de school: AVI boeken invoeren in de computer. Astrid heeft een groot aantal boeken ingevoerd in het bestand, waardoor het straks gemakkelijk is om snel op te zoeken welke titels we hebben, welke andere boeken we nog hebben van een favoriete auteur, welke genres er per AVI niveau zijn, etc. Bedankt Astrid!
  • De schoolreisjes staan in principe nog steeds gepland zoals op de schoolkalender vermeld: 11 maart voor de dinsdag en donderdaggroepen, 18 maart voor de maandaggroep. Wie heeft er nog een leuk idee daarvoor? De VO-ers hebben een keer tijdens een lesmiddag een uitje (datum nog te bepalen).
  • De komende week is de laatste week voor de half-term vakantie. Dus in de week van 21 t/m 25 februari is er geen les op ’t Bartje.
  • Op de schoolwebsite (www.nlschoolkathmandu.org) staat de tekst met akkoorden van het schoollied dat we vorig jaar voor Sinterklaas zongen. Ook hebben Serge en ik pagina’s aangemaakt voor de verschillende groepen. De bedoeling is, dat de kinderen deze pagina’s langzaamaan gaan vullen met hun werk. Op de groep 4/5 pagina staan al de Sint Maarten-kruiswoordpuzzels die Liva, Emma en Dechen afgelopen november maakten. Veel puzzelplezier!

Een fijne werkweek weer voor iedereen,
Groetjes,
Silvie
Comments