Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 1 September 2011

Geplaatst 23 okt 2011 21:13 door 't Bartje
                                                         1 september 2011
 
Beste ouders,

 

Deze week is een nieuwe groep gestart op ’t Bartje, een zogenaamde richting 3 groep. Deze leerlingen spreken nog geen Nederlands (hebben wel de Nederlandse of Belgische nationaliteit) en zijn erg gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren. Deze groep heeft les op dinsdagmiddag van 15.30 tot 18.30 uur. Anna, Jan en Emma welkom op ’t Bartje! Wie weet wordt deze groep nog uitgebreid met meer leerlingen, dat zou leuk zijn!

 

Klasse(n)werk

De VO les zijn we deze week gestart met een kwartetspel van het Rijksmuseum, zo maakten we kennis met meerdere schilders uit de tijd van Rembrandt. Daarna is er hard gewerkt uit Nieuw Nederlands. We hebben de advertenties voor kunstwerken besproken, die de leerlingen als huiswerk gemaakt hadden. Iedereen heeft een deel voorgelezen van een verhaal over Rembrandt, daarbij hebben we weer geoefend met de articulatie en interpuncties.  De VO leerlingen hebben de eerste week allemaal een verhaal geschreven bij een schilderij van Rembrandt of van Gogh. Deze verhalen zijn erg mooi, spannend en origineel geworden. Volgende week zijn ze te lezen op de site!

Dinsdag kwam Freya voor het eerst bij de kleuters. We hebben eerst samen een broodje gegeten. Daarna hebben we gekeken wat Raai dit keer mee had genomen in zijn rugzak. Het was het boekje ‘Nijntje in het museum’. Dit hebben we samen gelezen en bekeken. Daarna zijn er mooie kleurplaten van Nijntje in het museum gekleurd met krijt, potlood en viltstift. Mika en Freya hebben een Raai de Kraai beplakt met veren, dat had Hanna vorige week al gedaan. Verder hebben we alle letters van onze namen opgezocht! En een liedje geleerd over een olifant die op de verfdoos is gaan zitten (nu heeft hij allemaal gekleurde vlekken op z’n kont). Woensdag hebben de leerlingen van groep 3 en 4 uit de Leessleutel en Taalactief gewerkt. We hebben een filmpje van ‘Koekeloere’ over Vincent van Gogh en zelfportretten schilderen bekeken. Daarna hebben we samen de speelkamer omgetoverd tot een heus atelier, waar kunst gemaakt en verkocht wordt! Dit atelier moest natuurlijk ook een mooie naam krijgen. De leerlingen hebben heel veel namen bedacht en uiteindelijk voor de naam ‘het geheime, beste regenboogatelier’ gekozen.

Emma en Thijs waren donderdagmiddag maar met z’n tweeën. We hebben het Rembrandt kwartetspel gespeeld. Emma heeft dik gewonnen! En Thijs en de juf werden samen tweede. Er is hard gewerkt in de Taalactief boeken (taal en woordenschat) en er zijn verschillende toetsen gemaakt. Daarna was het natuurlijk tijd voor ontspanning; we hebben het rijmspel gedaan en een stuk van Abeltje gekeken.

 

Thema

Voor ons atelier zijn we op zoek naar een (speelgoed)kassa. We hebben wel (nep)euro’s, maar een kassa zou het helemaal echt maken. Mochten jullie een (speelgoed)kassa thuis hebben staan die we een paar weken mogen lenen, dan zouden we daar erg blij mee zijn!

 

Overigen

Tot 6 september is het nog mogelijk om te reageren op de conceptversie van de schoolgids.

De algemene ledenvergadering is verplaatst naar 15 september. Jullie ontvangen hier komend weekend uitgebreidere informatie over.

 

Zonnige groeten,

Rianne

Comments