Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 19 (5 februari 2011)

Geplaatst 5 feb 2011 08:08 door 't Bartje
Beste ouders,

De lente zit in de lucht! Het wordt alweer bijna te warm om in de zon te zitten en de vogels fluiten naar hartenlust! Op ’t Bartje hebben de meeste kinderen deze week nog lekker in het zonnetje gezeten tijdens het werken.

Klasse(n)werk
Op maandag hebben we naast het gewone werk uit het taalboek, kort de rapporten besproken en in Zinder gewerkt. Dinsdag stond weer in het teken van De Vuilnisman en de dames van groep 3 hebben woordjes gelezen en geschreven en spelling geoefend op de computer. Ook hebben de kinderen tekeningen gemaakt voor in hun rapport. Aan het eind van de middag hebben we weer gezellig “Schipper mag ik overvaren?” gespeeld. Op woensdag hebben we naast het gewone boekenwerk weer een stuk van het boek van Jan de Zanger besproken en gelezen en een stukje gekeken van “De Zwarte Meteoor”, een film over de eerste zwarte voetballer in Nederland. Donderdag hebben de kinderen, naast het gewone boekenwerk, stukjes en rebussen geschreven voor achter op hun rapport en een stukje van de film Pietje Bell gekeken.

Overigen
  • Deze week hebben alle leerlingen hun rapport mee naar huis gekregen. Inmiddels heeft bijna iedereen de geplande rapportgesprektijd bevestigd. Ik hoop dat we zinnige en gezellige gesprekken zullen voeren deze week! Willen jullie ervoor zorgen dat de rapporten tijdens de les of anders in ieder geval tijdens de gesprekken weer terug komen?
  • In maart komen de schoolreisjes er weer aan. Als iemand leuke ideeën heeft hiervoor, dan hoor ik het graag! Vorig jaar zijn we naar de ezelopvang van Animal Nepal geweest. Ik zoek voor dit jaar nog naar een geschikte plek, waar we een leuk uitje kunnen combineren met een educatieve inhoud.
Geniet nog van het weekend en tot later deze week op school,

Groetjes,
Silvie
Comments