Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 1 (20 Augustus 2010)

Geplaatst 20 aug 2010 20:36 door Het Bestuur

Beste ouders,

De kop is eraf; de eerste week zit er alweer op! De groepen zijn allemaal wat veranderd (kinderen weg en kinderen erbij), dus het was weer even wennen, maar het was een gezellige week, waarin we behalve werken ook (nog andere) leuke dingen gedaan hebben. We hebben behalve Ayman in groep 2 ook Tara erbij gekregen, in groep 8, de maandaggroep dus. Welkom Tara!

Klasse(n)werk

Natuurlijk zijn we allemaal een beetje bezig geweest met het thema “circus”, want dat staat dit weekend op het programma. Er zijn voorbereidingen getroffen voor de dag en we zijn bezig geweest met woordenschat rond het thema. In de maandaggroep was dat o.b.v. een tekst over circus, in de dinsdaggroep o.b.v. een prentenboek, in de donderdaggroep hebben we een verhaal voorgelezen en wat materiaal voor zondag gemaakt.

Groep 4 (donderdag) heeft ook al volop in Taal Actief gewerkt en dat ging heel goed! Groep 6 t/m 8 hadden deze week genoeg aan de tekst, het opstellen van hun eigen ”Gouden regels in de klas”, lezen, etc. De VO-ers (woensdag) hebben o.a. alweer serieus in hun taalboeken gewerkt.

Circusdag en lunch (herhaling)

De circusworkshop op zondag 22 augustus gaat door! Alle kinderen worden om 9 uur verwacht voor een workshop waarin ze allerlei circustechnieken kunnen oefenen, o.a. met materiaal wat ze de komende week in de klas gaan maken. Dit wordt geleid door Sonja Wiselius, die op dit moment in Nepalese tehuizen workshops geeft. Ze zal met de kinderen een voorstelling voor de ouders voorbereiden, die rond 12 uur plaats zal vinden. Daarna is er een gezamenlijke lunch (iedereen neemt iets mee om te delen, net als vorig jaar, bijv. pizza, quiche, cake, pastasalade, etc.). Voor koffie, thee en limonade zorgen we hier op school. Leuk om iedereen weer even te zien!

Overigen

  • In de bijlagen vinden jullie een eerste versie van de nieuwe schoolgids, opgesteld aan de hand van de richtlijnen van het NOB. Deze schoolgids bepaalt het komende schooljaar min of meer het reilen en zeilen op ’t Bartje. Als je vindt dat er iets aan ontbreekt of niet klopt, hoor ik dat graag vóór 1 september, zodat ik de feedback kan verwerken en dan de definitieve versie kan opsturen naar de NOB en Inspectie. Aan de rode tabellen (toetskalender en schoolresultaten) wordt nog gewerkt. Deze versie is nog echt een concept; er komen uiteraard paginanummers, een voorkantje, etc. bij. Het gaat nu vooral om feedback over de tekst. Alvast dank.
  • De datum voor de volgende ALV is vastgesteld op donderdag 23 september.
  • Het zou leuk zijn, als de kinderen zondag grappige “showkleren” mee kunnen nemen. Ook een paar kampeermatjes o.i.d. zouden handig zijn. Verder zal er een uitverkoop zijn van oude spullen van school (oude computers, bedden, etc.). De opbrengst wordt apart gezet voor een nader te bepalen goed doel.
  • Willen jullie de kinderen voortaan slippers o.i.d. meegeven om binnen de school aan te doen? Vooral nu tijdens de moesson wordt de school heel vies van buitenschoenen. Op school laten staan mag natuurlijk ook, als dat handiger is, net als op TBS gedaan wordt.
  • Ook van Jans en Felix weten we nu dat ze geslaagd zijn, en met goede cijfers ook! Gefeliciteerd!! 

Jammer, is de brief toch nog langer dan één kantje geworden, maar ja. Laten we met z’n allen heel hard hopen dat het zondag niet regent… Tot dan!

Hartelijke groeten,

Silvie

Comments