Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 10 (13 November 2010)

Geplaatst 14 nov 2010 19:49 door Het Bestuur
Beste ouders,

Het was weer een leuke week: de zon schijnt en Nepal was in feeststemming vanwege Tihar! Ook in Nederland was er feest deze week: op de elfde van de elfde is in het zuiden het carnavalsseizoen weer ingeluid en ook werd er op vele plaatsen Sint Maarten gevierd. Ook op ’t Bartje hebben iets van die Sint Maartensfeer geproefd.

Klasse(n)werk
Op maandag hadden we helaas maar een klein groepje van drie kinderen, dus het dictee hebben we maar verschoven naar volgende week… Wel hebben we een uitzending van School TV over Sint Maarten gekeken, naar een verhaal geluisterd en een tekst over Sint Maarten gelezen. We hebben gepraat over de betekenis van Sint Maarten en gezien welke overeenkomsten er zijn met het Nepalese Tihar feest.

Op dinsdag heeft groep 2/3 lampionnen gemaakt! Ook dat hoort natuurlijk bij Sint Maarten. Op donderdag hebben de kinderen van groep 4 zelf kruiswoordpuzzels gemaakt rond het thema Sint Maarten. Deze zal ik z.s.m. op de website zetten, samen met de elfjes die ze schreven ter ere van de elfde van de elfde.

Met de VO-heren heb ik lootjes getrokken in het kader van de andere goedheiligman die binnenkort in Nepal landt. We gaan voor elkaar surprises en gedichten maken.

Overigen
  • Namens het Sinterklariaat alvast bedankt voor het strooigoed dat al is aangeleverd vanuit Nederland! Meer is altijd welkom!
  • Op zaterdag 27 november is er een Sinterklaasvoorbereidingsochtend op school. Zijn er ouders die zin hebben om hierbij mee te helpen, bijv. voor het bakken van pepernoten? Verdere info volgt nog.
  • Zondag 5 december is de Sinterklaasviering voor de hele Nederlandse gemeenschap. Hierover krijgen jullie nader bericht van het Sinterklariaat.
Een goed weekend en fijne werkweek voor iedereen,
Groetjes,
Silvie
Comments