Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 01 Februari 2012

Geplaatst 16 apr 2012 23:42 door Serge Cartier

Beste ouders,

 

De eerstkomende cultuurdag stond gepland op 18 februari, zijn er onder jullie mensen die er moeite mee hebben als dit verplaatst wordt naar zaterdag 25 februari? Zo ja, laat mij dit dan deze week weten. Als het geen probleem is, dan kan ik in de volgende weeknieuws de 25e als cultuurdag aankondigen.

 

Klasse(n)werk

De VO leerlingen hebben vorige week maandag hard gewerkt uit hun methodes. Stephan heeft geoefend met een betoog schrijven. Elseline en Tara hebben geoefend met ‘instructies’ schrijven. Erik en Kris hebben met woordenschat geoefend. Aan het eind van de les hebben we even onze kennis van alle leerstof uit groep 8 getest met het grote basisschoolspel. Gelukkig zat het met die kennis wel goed! De kleuters hebben de eerste bladzijden van het boek ‘het letterwinkeltje’ bekeken en gelezen. We moesten op de kijkplaat woorden zoeken die met een ‘k’ begonnen. De kleuters waren daar heel goed in! Daarna hebben we letters gestempeld, uitgeknipt, geschreven en opa Brom van het letterwinkeltje daarbij geplakt. De R3 leerlingen hebben zinnen geleerd over de familie. Ze hebben allemaal een tekening gemaakt van hun gezin van nu en hoe ze er 5 jaar geleden uitzagen. Daarna hebben we geoefend met zinnen waarmee je uit kan leggen wie-wie is en wie waar staat op de tekening. De leerlingen van groep 3/4 hebben weer heel hard gewerkt, allemaal met hun eigen schema. En omstebeurt met de juf. Iedereen heeft met mooie kalligrafieletters of gouden krulletters het alfabet geschreven en er is een start gemaakt met het speellokaal omtoveren tot letterwinkeltje. Emma, Tijs en Liva hebben alle drie een toets en een dictee gemaakt. We hebben op een groot vel getekend wat allemaal typisch Nederlands is (dat bleken heel veel dingen te zijn) en we hebben een stukje van ‘Abeltje’ gekeken.

 

Overigen

Zo te horen wordt er thuis hard geoefend met lezen. Heel fijn! Jullie zijn allemaal van harte welkom om boeken / dvd’s te lenen uit de bibliotheek. Er is een uitgebreide collectie voor jong en oud. Willen jullie de kinderen helpen onthouden om de boeken die uitgelezen zijn en de dvd’s die al bekeken zijn weer mee terug te nemen naar school? Bedankt!

 

Zonnige groeten,

Rianne

Comments