Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 6 (26 September 2010)

Geplaatst 26 sep 2010 05:51 door Het Bestuur   [ 1 okt 2010 05:02 bijgewerkt ]
Beste ouders,
Nog maar twee weken en dan is het alweer vakantie! We gaan er nog even twee leuke weken van maken; vooral deze week, met de TBS International Day op vrijdag en een extra ochtend op zaterdag.

Klasse(n)werk
Op maandag zijn we deze week verder gegaan met het thema “Doe maar gewoon”, waarin o.a. de betekenis van een rechtsstaat en de grondwet aan de orde kwamen. Groep 2/3 op dinsdag heeft het thema “De conducteur en de trein” afgesloten met het maken van boekjes, die nu in de boekenkast staan. Mijn idee is, dat we vaker zelf boekjes gaan maken en zo een verzameling zelf gemaakte boekjes maken, die kinderen van elkaar kunnen lezen.

De VO-ers waren woensdag maar met z’n tweeën en hebben zich gebogen over een Nieuwsbegrip tekst over Prinsjesdag. De groep 4 leerlingen hebben op donderdag in het kader van het thema “Vanuit de lucht” een elfje (gedicht van 11 woorden) over Nederland geschreven en daar mooie postertjes van gemaakt.

ALV
Afgelopen donderdag werd de ALV gehouden, met een goede opkomst. De financiële stukken werden goedgekeurd, en Jolanda bood zich aan als nieuw bestuurslid. We krijgen dus weer een vrouw in het bestuur: bedankt Jolanda! Verder werd iedereen onderworpen aan een coöperatieve werkvorm die in de klas ook vaak gebruikt wordt. D.m.v. post-its op grote flappen werden ideeën verzameld voor verbetering van de school en mogelijke buitenschoolse activiteiten. Nu is het dus aan de juf en het bestuur om met deze ideeën iets te doen. Bedankt aan iedereen die er was donderdag!

Zaterdag extra schoolactiviteit
Zaterdag 2 oktober is er, zoals eerder aangekondigd, een extra schoolactiviteit. Dit zal zijn van 9.00- 12.00 uur en is alleen voor de kinderen. Jullie kunnen de kinderen dus gewoon afleveren en weer ophalen en ondertussen zelf iets leuks gaan doen ;-). De ochtend staat in het thema van Nepal en biogas, met allerlei materialen van Samsam, waaronder een prijsvraag via het Internet. Ik zal zorgen dat er voor elk wat wils is, dus ik verwacht in principe alle kinderen op die ochtend op school, ook de VO-ers! Dit soort activiteiten zijn onderdeel van het schoolprogramma en tellen mee voor de minimaal te behalen lesuren per jaar.

Overigen
De Nederlandse kinderen gaan “Op een onbewoond eiland” uitvoeren tijdens International Day op 1 oktober op TBS, tussen 13.30 en 14.30. Afgelopen vrijdag hebben we o.l.v. Flora, de nicht van Samtak en Samaya, samen het lied en de dans geoefend. Deze week gaan we in de les nog even flink oefenen en woensdag nog een keer tussen 14.45 en 15.30 uur. Tijs gaat samen met Kasper meespelen op de gitaar. Helaas gaat de B-Boy act van de VO-ers niet door…

Een fijn staartje van het weekend en werkweek allemaal!

Hartelijke groeten,

Silvie
Comments