Nieuws‎ > ‎

Vrijdag 30 April 2010 - Koninginnedag!!!

Geplaatst 25 apr 2010 23:03 door Het Bestuur   [ 25 apr 2010 23:06 bijgewerkt ]

Deze week is het weer zover: Koninginnedag! Het Oranjegevoel laait weer op en iedereen (?) loopt er weer warm voor… We gaan dit jaar weer min of meer hetzelfde doen als vorig jaar, maar: er komt ook een Bartje-kraam op de vrijmarkt! De kinderen willen oude spullen verkopen, tatoeages zetten met plaatjes en pennen, “iets met voetballen”, magnetisch dartspel, zelf boekjes maken en verkopen, breipennen verkopen, ezeltje prik, geverfde stenen verkopen, etc. etc. En dat alles voor het goede doel! Het verdiende geld gaat naar het  ezelproject van Animal Nepal. Deze organisatie werkt voor de verbetering van werkomstandigheden voor ezels in de baksteenfabrieken en redt ezels die er heel erg aan toe zijn door uitputting, verwonding en verwaarlozing. Volgende maand gaan de schoolreisjes naar het ezelreservaat, waar de ezels verzorgd en genezen worden en vanwaar ze naar adoptieplekken gaan. Dan kunnen we dus meer leren over dit project en de ezels “live” zien en vertroetelen.

Maar eerst dus a.s. vrijdag:

12.00 uur: verzamelen op ’t Bartje met je fiets! Willen de ouders er a.j.b. voor zorgen dat de kinderen van hun dagschool opgehaald en naar ‘t Bartje gebracht worden? Ik zal een bericht doorgeven aan de betreffende leerkrachten op de dagscholen.

12.45 uur: VO-ers komen ook naar school en tegen 13.00 uur gaan we in optocht naar het Summit Hotel. Daar aangekomen lopen we traditiegetrouw een rondje rond het zwembad, zingen daar een kort liedje en dan gaan we eerst frietjes eten.

Daarna, rond 13.45 uur, beginnen we met de oud-Hollandse spelletjes. Gezellig samen zaklopen, koekhappen, bliklopen, steltlopen, etc. etc. Het is de bedoeling, dat ouders dit samen met hun kinderen doen, of er i.i.g. zorgen, dat er iemand op hun kind let. Natuurlijk ben ik er ook, maar het is een familiefeest! Bij elk spel zal er een korte beschrijving hangen, dus iedereen kan op eigen tempo de spelletjes doen. Ik zal ook zorgen voor kaarten om de scores op te schrijven, maar het gaat om de gezelligheid en de “fun”, dus het is geen wedstrijd, tenzij je die er zelf van maakt!

We sluiten tegen 15.00 uur af met limonade en dan is het tijd voor de vrijmarkt! Ik zal met de kinderen deze week verder bespreken wie er wat wil doen. De te verkopen spullen en andere benodigdheden kunnen bij het spelletjesterrein neergezet worden, zodat we er een oogje op kunnen houden. Ik zal zorgen dat er op de markt twee tafels en wat extra ruimte zijn waar e.e.a. uitgestald kan worden, het liefst naast het spelletjesterrein (zelfde plek als vorig jaar). Ook hierbij wordt een beetje begeleiding van jullie eigen kroost op prijs gesteld!

Als iedereen thuis even op zoek kan gaan naar oude kleren, saaie DVDs, onnodige prullen, uitgelezen boeken, afgedankt speelgoed, flauwe CDs en cassettebandjes, enz. enz. enz., dan kunnen we samen een leuk bedragje bijeen brengen voor de ezels. Verder natuurlijk allerlei zelfgemaakte spullen: breiwerkjes, boekjes, schilderijen, kaarten, fotolijstjes, koekjes, cake, poffertjes en wat er nog meer aan huisvlijt bestaat onder ons! Het is het handigste, als jullie er zelf voor zorgen dat deze spullen naar het Summit gebracht worden….

Comments