Nieuws‎ > ‎

Weekbrief 17 (22 Januari 2011)

Geplaatst 25 jan 2011 01:59 door Het Bestuur   [ 25 jan 2011 02:02 bijgewerkt ]
Beste ouders,

De nachten zijn nog koud, maar de zon wordt alweer sterker. Toch hebben we op school de kachel wel aan tegenwoordig, want binnen is het nog echt koud!

Klasse(n)werk

In alle groepen zijn we bezig geweest met toetsjes. Deze kwamen voor het grootste deel in plaats van het gewone werk uit de boeken, dus gewoon als een soort les. Op maandag hebben de kinderen verder o.a. nog een soort Lingo gespeeld op de computer, eerst individueel, daarna gezellig samen. Een leuke variatie op het gewone taalwerk. Groep 2/3 heeft helemaal de smaak van het “zakdoekje leggen” te pakken. We zullen voortaan vaker spelletjes met liedjes gaan aanleren, want dat geeft een leuke combinatie van bezig zijn met elkaar, muziek, taal en met Nederlandse cultuur. Groep 4/5 op donderdag heeft mooie boekjes over de vakantie gemaakt. Stephan zat voor de tweede week op rij in zijn eentje in de klas, omdat Erik en Felix op TBS met “mock-exams” bezig zijn. Deze week hebben we hopelijk het clubje weer compleet.

Rapporten en oudergesprekken

De meeste toetsen zijn achter de rug en ik ben bezig met het maken van de rapporten voor iedereen. Ik wil proberen de rapporten niet deze week, maar de week erop aan de kinderen mee te geven en de oudergesprekken in de week erop te plannen. Het is op ’t Bartje gebruikelijk, dat er halverwege het jaar voor elk kind een oudergesprek ingepland wordt. We bespreken dan hoe het op school gaat, we bekijken wat leerlingwerk en er is gelegenheid om vragen te stellen. Samen bespreken we hoe we de tweede helft van het jaar verder gaan. Ik plan de gesprekken ruim in (een half uur), maar dat wil niet zeggen, dat we altijd zoveel tijd nodig zullen hebben. Ik heb als volgt een voorlopige planning voor de gesprekken gemaakt:

Datum en tijd                                      Leerlingen
Woensdag 9 februari, 9 - 9.30 u              Kris en Daniel
Woensdag 9 februari, 9.30 – 10.00 u       Elseline en Stephan
Woensdag 9 februari, 10.00 - 10.30 u      Tara
Woensdag 9 februari, 10.30 – 11.00 u     Tijs en Emma
Donderdag 10 februari, 9 - 9.30 u            Joop en Liva
Donderdag 10 februari, 9.30 – 10.00 u     Elin
Donderdag 10 februari, 10.00 – 10.30 u   Erik
Vrijdag 11 februari, 9 - 9.30 u                 Ayman
Vrijdag 11 februari, 9.30 – 10.00 u          Sayam
Vrijdag 11 februari, 10.00 – 10.30           Felix

Ik hoor graag van jullie of deze tijden jullie schikken. Als het nodig is, kan er natuurlijk geschoven worden, evt. ook naar andere dagen.

Overigen

Twee herhaalde berichten:
  • Een nieuw jaar is begonnen, misschien een goed moment voor iemand onder jullie om met hernieuwde energie iets in de school te doen? Er ligt nog steeds een flinke klus om de AVI-boeken in te voeren in een digitaal bestaand. Diederik heeft zich daar een tijd geleden voor ingezet en ik ben ermee verder gegaan, maar het kost erg veel tijd om dat erbij te doen. Verder is de bibliotheek ook nog steeds aan ”opleuking” toe en zijn er een paar ideeën om de leslokalen gezelliger te maken (o.a. het laten maken van kussentjes op de kleine stoeltjes). Wie voelen zich geroepen om hiermee aan de slag te gaan?
  • Ik heb tot nu toe nog maar heel weinig foto’s van Sinterklaas binnen gekregen. Wie heeft er nog leuke foto’s van de aankomst in de elektrische autootjes en de Groene Piet? Ik wil alsnog een stukje hierover op de website zetten, maar heb dus erg weinig fotomateriaal. Alvast dank voor het doorsturen!
Een goed weekend allemaal,

Groetjes,

Silvie
Comments