Nieuws‎ > ‎

Vacature Leerkracht/Directeur

Geplaatst 25 jan 2011 01:50 door Het Bestuur   [ 25 jan 2011 01:51 bijgewerkt ]

Nederlandse School ‘t Bartje in Kathmandu, Nepal zoekt per 1 Augustus 2011 een Leerkracht-Directeur

Algemene informatie

De Nederlandse School ’t Bartje verzorgt Nederlandse taal- en cultuurlessen voor Nederlandstalige kinderen die woonachtig zijn in Kathmandu en omgeving. De school heeft gewoonlijk tussen de 15 en 25 leerlingen die in verschillende groepen (variërend van kleuters tot VO leerlingen) les krijgen voor 3 uur per week (dit vormt een aanvulling op het onderwijs van de dagschool). De lessen worden verzorgd door een bevoegde leerkracht die tevens directeur is van de school. Samen met het Bestuur van de school, bestaande uit ouders van leerlingen, worden het schoolplan, de begroting en de schoolgids opgesteld.  Het schoolgebouw bevindt zich in Sanepa, aan de zuidkant van Kathmandu (Lalitpur-Patan) in een gebied waar veel VN en andere ontwikkelingsorganisaties zich bevinden, als ook de Britse school waar de meeste Nederlandse leerlingen heen gaan.

Functie

De leerkracht-directeur verzorgt de lessen voor de verschillende groepen leerlingen (gewoonlijk zijn er rond de 5 leerlingen per groep), maar is ook verantwoordelijk voor het organiseren van een aantal culturele activiteiten voor de kinderen in de loop van het jaar (Sinterklaas, Koninginnedag, schoolkrant, enz.). Als directeur van de school is hij/zij ook verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de school en het schoolgebouw, en het aansturen van de conciërge en de bewaker van de school.

De groepen bestaan uit 3 PO groepen en één VO groep. De arbeidsduur is vastgesteld op 27 uur per week voor 40 lesweken per jaar. Dit is gebaseerd op drie lesuren per groep (12 uur), anderhalf uur voorbereiding per groep (6 uur), anderhalf uur per groep voor directietaken (6 uur) en drie uur per week voor overige taken. Bij een toename aan kinderen wordt in overleg met de leerkracht-directeur het aantal groepen uitgebreid en tevens ook de arbeidsduur verlengd met 5.5 uur per extra groep (3 uur les, 1,5 uur voorbereiding en 1 uur directie en overige taken). 

Profiel


De leerkracht-directeur moet lesbevoegd zijn voor primair onderwijs. Bij voorkeur heeft de kandidaat minimaal 5 jaar ervaring in het lesgeven. Voorkeur wordt gegeven aan kandidaten die bevoegdheid zijn voor het voortgezet onderwijs, alhoewel dit niet een vereiste is (in welk geval ontheffing wordt aangevraagd bij NOB). Ervaring in het buitenland wordt gewaardeerd.

Aanbod

Het basissalaris van de leerkracht-directeur bedraagt 950 euro netto per maand op basis van 4 groepen en een arbeidsduur van 27 uur per week voor 40 lesweken per jaar. Voorwaarde voor het netto bedrag is dat de werknemer uitgeschreven is uit Nederland, anders wordt het netto bedrag een bruto bedrag. Bij een toename van het aantal leerlingen/groepen en de bijbehorende arbeidsduur, zal het maandsalaris bijgesteld worden. Hierbij wordt een uurloon van 35,20 euro gehanteerd. Elk kwartaal zal opnieuw het maandsalaris vastgesteld worden aan de hand van het leerlingenaantal en het vereiste aantal klokuren, met een gegarandeerd minimumsalaris van 950 euro netto per maand.

Tevens ontvangt de leerkracht-directeur een bijdrage voor de reiskosten van 1.000 euro per jaar en een vergoeding voor verhuiskosten van 175 euro per jaar. Ook wordt er een pensioenbijdrage gegeven van 4.800 euro per jaar, en een bijdrage aan de huisvestingskosten van 1.500 euro per jaar. De leerkracht-directeur is zelf verantwoordelijk voor het regelen van internationaal transport, huisvesting en pensioen, alsook ziektekosten- en repatriëringverzekering. Een visum voor Nepal wordt geregeld via het Nederlandse consulaat in Kathmandu. De contractduur is in principe voor 2 jaar, met mogelijkheid op verlenging.

Sollicitatieprocedure

De werving & selectie voor deze vacature verloopt niet via Stichting NOB.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Naam:                           Serge Cartier van Dissel

Telefoonnummer:          +977-9803927845

E-mailadres:                  bestuur@nlschoolkathmandu.org

Website:                       www.nlschoolkathmandu.org


Sollicitaties (in het Nederlands) graag richten aan:

Naam:                           Bestuur Nederlandse School ‘t Bartje

Adres :                         Kathmandu, Nepal

E-mail adres :                bestuur@nlschoolkathmandu.org

Sluitingsdatum voor reacties: 01 - 03 - 2011

Informatie over de omgeving

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal met ongeveer één miljoen inwoners en ligt op 1.400 meter boven zeeniveau. De belangrijkste taal in Nepal is het Nepalees, hoewel men met Engels erg ver kan komen, vooral in de Kathmandu vallei. De belangrijkste religies zijn het Hindoeïsme en het Boeddhisme.

In 2006 kwam de burgeroorlog tot een eind en ging het koninkrijk Nepal over in een democratische republiek. In de huidige regering is veel getouwtrek om de macht en over de toekomst van Nepal (voornamelijk de nieuwe grondwet en de integratie van de maoïstische strijders).

In Nepal woont ongeveer een derde van de bevolking onder de armoedegrens. Landbouw is de belangrijkste economische sector, hoewel toerisme een erg belangrijke inkomensbron is voor het land. Nepal trekt veel toeristen, vooral voor het wandelen in de Himalaya (trekking) en voor het bezoeken van culturele bezienswaardigheden. 
Comments