Nieuws‎ > ‎

Op de grens van oud naar nieuw...

Geplaatst 29 dec 2012 13:49 door 't Bartje

Beste ouders,

Op de grens van oud naar nieuw, hierbij de laatste nieuwsbrief van het jaar 2012. Laten we beginnen met het mooie bericht dat Freya op tweede kerstdag een zusje heeft gekregen, Lucie Marianne. Wij wensen Jeannine, Yohann, Freya en Lucie veel geluk toe! In november hebben we in de peuter/kleuter groep rondom het thema ‘baby’ gewerkt. Jeannine heeft toen haar dikke buik laten zien en toverde allemaal spulletjes voor de baby uit haar tas. Foto’s van deze les zijn te zien op de link van groep 1/2 op de schoolsite. (https://sites.google.com/a/nlschoolkathmandu.org/www/groepen/groep-1-2)

Op 2 december bracht Sinterklaas, ondanks zijn gebroken voet, een bezoek aan Nepal. Je bent nooit te oud om te leren, dit bewees de Sint. Vol interesse luisterde hij naar de presentaties van de leerlingen over de verschillende alfabetten. Hoofdpiet had zelfs al een lettervorm van de Nepalese letter  S laten maken.  We vierden niet alleen Sint z’n verjaardag; we waren zelfs nog getuige van een ontluikende liefde tussen klimpiet en meisjespiet en van hun huwelijk! Sinterklaas had voor alle kinderen pakjes en lekkers meegenomen. Foto’s van deze gezellige middag zijn te zien via de volgende link https://picasaweb.google.com/114446462751536808062/Sinterklaas201202 en op de site. Rem en Monique bedankt voor jullie gastvrijheid! Kari bedankt voor de goede organisatie!

De voortgezet onderwijs leerlingen en de leerlingen uit groep 6/7 hebben Sint een handje geholpen door surprises en gedichten te maken. Op 3 en 4 december hebben zij bij mij thuis nog een keer Sinterklaas gevierd. Benieuwd naar alle leuke, grappige surprises? Op de link van groep 6/7/8 zijn foto’s te zien https://sites.google.com/a/nlschoolkathmandu.org/www/groepen/groep-4-5

Ook op de links naar de andere groepen zijn de foto’s bijgewerkt. Neem maar eens een kijkje!

Dinsdag 11 december was Emma en Tijs laatste lesdag op ’t Bartje. Jammer dat jullie weggaan! We wensen jullie heel veel plezier toe in Indonesië! Serge heel erg bedankt voor al je werk als penningmeester binnen het bestuur van ’t Bartje.

Op deze laatste dinsdag voor de vakantie waren de leerkrachten van de dagscholen en alle leerlingen van ‘t Bartje uitgenodigd voor een Hollandse stamppotmaaltijd op ’t Bartje. Dat was smullen! De kennis van de leerkrachten van de Nederlandse cultuur werd getest met een quiz gemaakt door de leerlingen. Jen van de KISC was de gelukkige winnares van een mooi oranje Koninginnedag T-shirt! Foto’s van dit etentje zijn te zien op de site en via de volgende link: https://picasaweb.google.com/114446462751536808062/HutspotEtenMetDeDagschoolleerkrachten1112

 

Ik wens jullie allemaal nog een fijne vakantie toe! Een heel goede jaarwisseling en alvast de beste wensen voor 2013! Op 14 januari starten de lessen op ’t Bartje weer. Na de vakantie gaan we in de groepen 4 t/m 7 weer extra aandacht besteden aan het lezen o.a. via het project ‘Samen beter lezen’. Jullie ontvangen hier na de vakantie meer informatie over! Mochten jullie in Nederland op vakantie zijn vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan een (kinder)boekwinkel en een leuk nieuw leesboek mee te nemen naar Nepal.

 

Tot ziens in 2013!

 

Warme winterse groeten uit Nederland,

Rianne

 

 

 

 

Comments