Nieuws‎ > ‎

Actie: Heb een Hartje, Red ’t Bartje

Geplaatst 8 apr 2015 12:53 door 't Bartje   [ 11 apr 2015 02:09 bijgewerkt door Het Bestuur ]
door sponsoring en donaties voor het behoud van 't Bartje.

't Bartje biedt sinds 25 jaar de mogelijkheid voor Nederlanders en Nederlandstalige gezinnen om hun kinderen bij terugkeer in Nederland te laten instromen in het openbare onderwijs. Het staat om deze reden ook onder toezicht van en wordt gecontroleerd door de Inspectie van het Nederlands Onderwijs om aan de kwaliteitsaspecten van Nederlands onderwijs te voldoen.

De Nederlandse overheid heeft flink op het openbaar onderwijs bezuinigd en dat wordt ook in Nepal gevoeld: de subsidie die Nederlandse scholen in het buitenland krijgen is dit jaar verlaagd en valt volgend compleet weg. Het schoolbestuur en de leerkrachten van 't Bartje hebben momenteel al een aantal maatregelen doorgevoerd om de kosten tot een absoluut minimum te beperken en tegelijkertijd te verzekeren dat de kwaliteit van het onderwijs gegarandeerd blijft. De laatste jaren zijn er ook veel kinderen ingeschreven uit Nederlandse gezinnen die hier proberen de Nepalese economie te stimuleren door het opzetten van kleine bedrijfjes of het werken met lokale organisaties. Hun ouders werken vaak voor lokaal salaris of zelfs als vrijwilliger, wat het onmogelijk maakt om de inschrijfgelden van de Nederlandse school nog verder te verhogen.

25 jaar is een mijlpaal en moet eigenlijk een feestelijke gebeurtenis zijn. We hopen dan ook dat we gezamenlijk kunnen zorgen dat de Nederlandse school in Kathmandu kan blijven bestaan. Om dit te kunnen blijven doen heeft ‘t Bartje donaties nodig om het volgend school jaar nog Nederlands onderwijs te kunnen verzorgen. De manier waarop u donaties kunt doen, wordt spoedig gecommuniceerd.


Comments