Nieuws


Weer begonnen!

Geplaatst 5 sep 2016 23:25 door Het Bestuur

Hoera , ook t Bartje is weer begonnen en iedereen heeft er in zin in.

Algemene Ledenvergadering zaterdag 29 augustus op de Britse School

Geplaatst 27 aug 2015 23:47 door 't Bartje   [ 27 aug 2015 23:48 bijgewerkt ]

De Algemene Ledenvergadering zal op zaterdag 29 augustus plaatvinden op de Britse School. Ouders met kinderen op 't Bartje en ouders met kinderen die interesse hebben in de taalspeelgroep worden hierbij van harte uitgenodigd.   

Filmpje Koningsdag 25 April

Geplaatst 27 aug 2015 23:05 door 't Bartje   [ 28 aug 2015 05:29 bijgewerkt ]

De afgelopen periode is voor iedereen erg intensief geweest. Het begon allemaal zo gezellig op 25 april met een gezamenlijk ontbijt op de Britse school en de ontmoeting met de Koninklijke familie bij het Summit.  ​Daarna kreeg de dag een onverwachte, dramatische wending. De beving heeft veel impact gehad en ook nu nog worden we dagelijks herinnerd aan de trieste gevolgen. Gelukkig hebben we ook goede herinneringen aan 25 april..

Gerda, die hier op bezoek was, heeft een erg leuk filmpje gemaakt met beelden van het eerste deel van deze dag. Echt een aanrader om even te bekijken!

Koningsfeest 25 april 2015.mp4


't Bartje ook in 2015/2016!!!

Geplaatst 28 jul 2015 03:02 door 't Bartje   [ 28 jul 2015 03:22 bijgewerkt ]

Het bestuur van 't Bartje wil alle donateurs van harte bedanken voor de alle donaties die we hebben ontvangen op de “crowdfunding” site. De verschrikkelijk aardbeving in Nepal, heeft ertoe geleid dat we het ongepast vonden om ’t Bartje extra te promoten. De opbrengst van 5,625 € is daarom een prestatie van formaat. Samen met de verwachte toename van het aantal leerlingen, zal het er voor zorgen, dat ’t Bartje ook in het schooljaar 2015/2016 goed Nederlands onderwijs zal verzorgen in Nepal. Het bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat met extra diensten als de speelgroep, het voortbestaan ook na 2015/2016 zal worden gegarandeerd.

We zijn de 2,500 euro gepasseerd!!!!!

Geplaatst 23 apr 2015 04:06 door Het Bestuur   [ 23 apr 2015 06:20 bijgewerkt ]

Dank je wel vrienden van de Nederlandse school ’t Bartje in Kathmandu voor alle donaties. Na 10 dagen zijn we de 2,500 euro gepasseerd en hebben er dus het volste vertrouwen in dat we het bedrag van 7,305 euro zullen halen. U kunt ons nog verder helpen door de link van deze pagina onder je vrienden en kennissen te verspreiden https://www.onepercentclub.com/go/projects/red-de-nederlandse-school-t-bartje-in-kathmandu.  “like” en “Share” met je  Facebook vrienden de updates van de actie om het netwerk van potentiële donateurs te vergroten.
Het doel is om in 100 dagen (voor het einde van het schooljaar) het doel bedrag binnen te halen zodat t Bartje ook volgend jaar weer kwaliteit onderwijs kan bieden. Onder alle gulle gevers wordt een retour vliegticket van Amsterdam naar Kathmandu verloot als het streefbedrag wordt gehaald.
We hopen dat we op je kunnen rekenen!

Met veel groetjes van het bestuur, de juffen en alle bartjes en bartelientjes uit Nepal

Donateurs voor 't Bartje

Geplaatst 13 apr 2015 11:10 door Het Bestuur   [ 13 apr 2015 11:27 bijgewerkt ]

't Bartje heeft jouw hulp hard nodig! Ben jij een van de mensen die deze boodschap kunt lezen doordat je op 't Bartje hebt gezeten? Of ben je een van de ouders die weet hoeveel verschil het heeft gemaakt dat zo’n fijne school al 25 jaar in Nepal is gevestigd? Of draag je het Nederlands onderwijs een warm hart toe en wil je graag helpen? Of omdat u de school eens wil bezoeken met het te verlote “Turkish Airlines” ticket onder de donateurs? Zorg dan dat we met 't Bartje de winter doorkomen. Alle beetjes helpen en worden dankbaar in ontvangst genomen. U kunt uw donaties doen op de volgende “crowdfunding” site:  https://www.onepercentclub.com/go/projects/red-de-nederlandse-school-t-bartje-in-kathmandu

U kunt ook sponsor worden van 't Bartje: klik hier voor meer informative.

25 jaar Jubileum op Koningsdag 25 April

Geplaatst 8 apr 2015 12:58 door 't Bartje   [ 10 apr 2015 23:49 bijgewerkt door Het Bestuur ]

't Bartje is een vereniging die zich ten doel stelt het verzorgen van Nederlandse taal- en cultuurlessen voor de in Kathmandu en omgeving wonende Nederlandstalige kinderen. ’t Bartje viert dit jaar zijn 25 jaar bestaan en we willen dit vieren samen met de verjaardag van onze Koning op zaterdag 25 april 2015.

Actie: Heb een Hartje, Red ’t Bartje

Geplaatst 8 apr 2015 12:53 door 't Bartje   [ 11 apr 2015 02:09 bijgewerkt door Het Bestuur ]

door sponsoring en donaties voor het behoud van 't Bartje.

't Bartje biedt sinds 25 jaar de mogelijkheid voor Nederlanders en Nederlandstalige gezinnen om hun kinderen bij terugkeer in Nederland te laten instromen in het openbare onderwijs. Het staat om deze reden ook onder toezicht van en wordt gecontroleerd door de Inspectie van het Nederlands Onderwijs om aan de kwaliteitsaspecten van Nederlands onderwijs te voldoen.

De Nederlandse overheid heeft flink op het openbaar onderwijs bezuinigd en dat wordt ook in Nepal gevoeld: de subsidie die Nederlandse scholen in het buitenland krijgen is dit jaar verlaagd en valt volgend compleet weg. Het schoolbestuur en de leerkrachten van 't Bartje hebben momenteel al een aantal maatregelen doorgevoerd om de kosten tot een absoluut minimum te beperken en tegelijkertijd te verzekeren dat de kwaliteit van het onderwijs gegarandeerd blijft. De laatste jaren zijn er ook veel kinderen ingeschreven uit Nederlandse gezinnen die hier proberen de Nepalese economie te stimuleren door het opzetten van kleine bedrijfjes of het werken met lokale organisaties. Hun ouders werken vaak voor lokaal salaris of zelfs als vrijwilliger, wat het onmogelijk maakt om de inschrijfgelden van de Nederlandse school nog verder te verhogen.

25 jaar is een mijlpaal en moet eigenlijk een feestelijke gebeurtenis zijn. We hopen dan ook dat we gezamenlijk kunnen zorgen dat de Nederlandse school in Kathmandu kan blijven bestaan. Om dit te kunnen blijven doen heeft ‘t Bartje donaties nodig om het volgend school jaar nog Nederlands onderwijs te kunnen verzorgen. De manier waarop u donaties kunt doen, wordt spoedig gecommuniceerd.


Op de grens van oud naar nieuw...

Geplaatst 29 dec 2012 13:49 door 't Bartje

Beste ouders,

Op de grens van oud naar nieuw, hierbij de laatste nieuwsbrief van het jaar 2012. Laten we beginnen met het mooie bericht dat Freya op tweede kerstdag een zusje heeft gekregen, Lucie Marianne. Wij wensen Jeannine, Yohann, Freya en Lucie veel geluk toe! In november hebben we in de peuter/kleuter groep rondom het thema ‘baby’ gewerkt. Jeannine heeft toen haar dikke buik laten zien en toverde allemaal spulletjes voor de baby uit haar tas. Foto’s van deze les zijn te zien op de link van groep 1/2 op de schoolsite. (https://sites.google.com/a/nlschoolkathmandu.org/www/groepen/groep-1-2)

Op 2 december bracht Sinterklaas, ondanks zijn gebroken voet, een bezoek aan Nepal. Je bent nooit te oud om te leren, dit bewees de Sint. Vol interesse luisterde hij naar de presentaties van de leerlingen over de verschillende alfabetten. Hoofdpiet had zelfs al een lettervorm van de Nepalese letter  S laten maken.  We vierden niet alleen Sint z’n verjaardag; we waren zelfs nog getuige van een ontluikende liefde tussen klimpiet en meisjespiet en van hun huwelijk! Sinterklaas had voor alle kinderen pakjes en lekkers meegenomen. Foto’s van deze gezellige middag zijn te zien via de volgende link https://picasaweb.google.com/114446462751536808062/Sinterklaas201202 en op de site. Rem en Monique bedankt voor jullie gastvrijheid! Kari bedankt voor de goede organisatie!

De voortgezet onderwijs leerlingen en de leerlingen uit groep 6/7 hebben Sint een handje geholpen door surprises en gedichten te maken. Op 3 en 4 december hebben zij bij mij thuis nog een keer Sinterklaas gevierd. Benieuwd naar alle leuke, grappige surprises? Op de link van groep 6/7/8 zijn foto’s te zien https://sites.google.com/a/nlschoolkathmandu.org/www/groepen/groep-4-5

Ook op de links naar de andere groepen zijn de foto’s bijgewerkt. Neem maar eens een kijkje!

Dinsdag 11 december was Emma en Tijs laatste lesdag op ’t Bartje. Jammer dat jullie weggaan! We wensen jullie heel veel plezier toe in Indonesië! Serge heel erg bedankt voor al je werk als penningmeester binnen het bestuur van ’t Bartje.

Op deze laatste dinsdag voor de vakantie waren de leerkrachten van de dagscholen en alle leerlingen van ‘t Bartje uitgenodigd voor een Hollandse stamppotmaaltijd op ’t Bartje. Dat was smullen! De kennis van de leerkrachten van de Nederlandse cultuur werd getest met een quiz gemaakt door de leerlingen. Jen van de KISC was de gelukkige winnares van een mooi oranje Koninginnedag T-shirt! Foto’s van dit etentje zijn te zien op de site en via de volgende link: https://picasaweb.google.com/114446462751536808062/HutspotEtenMetDeDagschoolleerkrachten1112

 

Ik wens jullie allemaal nog een fijne vakantie toe! Een heel goede jaarwisseling en alvast de beste wensen voor 2013! Op 14 januari starten de lessen op ’t Bartje weer. Na de vakantie gaan we in de groepen 4 t/m 7 weer extra aandacht besteden aan het lezen o.a. via het project ‘Samen beter lezen’. Jullie ontvangen hier na de vakantie meer informatie over! Mochten jullie in Nederland op vakantie zijn vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan een (kinder)boekwinkel en een leuk nieuw leesboek mee te nemen naar Nepal.

 

Tot ziens in 2013!

 

Warme winterse groeten uit Nederland,

Rianne

 

 

 

 

Chocolade ongeletterdheid de wereld uit!

Geplaatst 27 nov 2012 08:04 door 't Bartje

De kinderen van 't Bartje kregen zaterdag een noodoproep van Piet Precies (zie: onderaan deze nieuwsbrief)!
In het Pietenhuis zijn stapels teruggestuurde chocoladeletters gevonden..deze waren verzonden naar alle uithoeken ter wereld...maar op allemaal zit een stempel 'return to sender'. De Pieten begrijpen er niks van... Alle kinderen ter wereld weten toch wel met welke letter hun voornaam begint? Wat is er misgegaan?' 't Bartje heeft zulke slimme leerlingen, zij wisten meteen te vertellen dat niet alle alfabetten hetzelfde zijn. Ze zijn dit verder aan het uitzoeken voor de Pieten. Aanstaande zondag zullen de leerlingen hun onderzoeksresultaten aan de Pieten presenteren en hopelijk zal dit het einde zijn van de chocolade ongeletterdheid!
Afgelopen zaterdag is er al ijverig gewerkt om de verschillende alfabetten op papier te zetten, uit te zoeken waar ter wereld welke alfabetten worden gebruikt en hoeveel kinderen er in die gebieden wonen. Alles om het werkdruk van de Pieten een beetje te verlichten. Er zijn ook overheerlijke pepernoten gebakken, mijters en baretten geknutseld en er is van alles geverfd. De ochtend werd afgesloten met poppenkastspel door Liva, Joop, Tijs, Daan en Teun. Foto's zijn te zien op de website van 't Bartje!
Deze week staat naast het werken uit de methodes ook in het teken van Sinterklaas.
We kijken natuurlijk allemaal erg uit naar aanstaande zondag! Denken jullie eraan om nog even langs Kari te gaan als je daar nog niet geweest bent?
Volgende week maandag en dinsdag assisteren de VO leerlingen en de leerlingen van groep 6/7 de Sint door zelf een suprise te maken/ gedicht te schrijven en een cadeautje te kopen voor degene van wie ze het lootje hebben getrokken. Sinterklaas wordt bij mij thuis gevierd. De ouders van deze leerlingen ontvangen een mailtje met uitleg.
Oproep
De verjaardag van de Sint moet natuurlijk gevierd worden met gebak! Wie-oh-wie nemen er allemaal een taart mee aanstaande zondag (2 december)?
Mochten jullie vragen hebben...bel/mail of loop even binnen bij 't Bartje!
Winterse groeten,
Rianne Wiggers
 

Aan de kinderen van 't Bartje

Hallo allemaal

Dit is een brief van de Piet precies, en ik schrijf jullie omdat ik letterlijk hulp nodig heb! Het zit namelijk zo dat mijn taak is om precies bij te houden hoeveel chocolade letters er elk jaar weer moeten worden gemaakt en naar welke kinderen deze letters moeten, daar horen natuurlijk ook de letters bij de Sint elk jaar weer naar nepal met zich meebrengt. Maar.... het lijkt erop dat er al al die jaren iets heel erg mis is gegaan met het maken en uitdelen van de letters. Een maand geleden vroeg ik namelijk Trapedoeli of hij niet even een paar pepernootjes voor bij de thee kon halen uit de vooraadkamer. Maar jullie weten ook wel hoe onhandig de Trapedoelie piet is en natuurlijk ging hij op zoek in de verkeerde kamer. Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen want toen hij daar een kast opendeed werd hij letterlijk bedolven onder een zee van chocolade letters. Daar snapte ik en de pieten natuurlijk helemaal niets van!! Waarom liggen er zoveel letters bij ons in de kast? Toen we de verpakking bekeken waren het alle letters die naar de verre uithoeken van de wereldbol waren gestuurd, maar op allemaal stond een dikke stempel 'return to sender' dat betekent dat de kinderen voor wie de letters bedoeld waren ze dus niet hadden gekregen, als Sint dat te weten komt dan komt hij absoluut geen letters te kort om een hartig woordje met ons te hebben, want ieder kind heeft recht op een letter.

Maar gelukkig was Sint de wijze man die hij is, hij luisterde naar het probleem en besloot dat we een expert bureau in de hand moesten nemen om deze chocolade ongeletterdheid op te lossen. Dus hebben we heel hard jullie hulp nodig om uit te zoeken waarom kinderen in andere delen van de wereld niet de letters houden maar ze terug sturen, ze weten toch zeker wel met welke letter hun naam begint?

Dus hierbij de vraag aan jullie en de juffen. Kunnen jullie eens goed uitzoeken hoe dat zit met letters in andere delen van de wereld? Welke letters moeten we misschien gaan gebruiken om te zorgen dat deze kinderen niet langer ongeletterd zijn?

We hopen snel van jullie te horen, stuur alsjeblieft het rapport op naar Spanje zodat wij er nog wat aan kunnen doen voordat we letterlijk weer op pad moeten, natuurlijk staat daar aan riante hand pepernoten als betaling tegenover!                                         

Piet Precies

1-10 of 95