Pagina groep 6 t/m 8

Sinterklaas 2012                                                                                       
Dinsdag 4 december hebben Tijs, Emma, Daan, Teun, Liva en juf Rianne Sinterklaas een handje geholpen door zelf cadeautjes te kopen en suprises en gedichten te maken. Het was een super gezelige middag vol verassingen! Zo moest Liva voor aanwijzingen in tomaten peuteren (waar ze van gruwelde), Tijs mocht een voetbalspel spelen met dropjes, Teus kreeg een ware crusifix van de Sint, Daan hoeft zich nooit meer zorgen te maken om huiswerk dankzij de huiwerkmachine,  Emma kreeg twee konijntjes (hoort een verhaal bij) en een spoedcursus Indonesisch en juf Rianne kreeg een supergrote doos chocolaatjes (maar dan zonder de chocolaatjes)... We hebben erg gelachen! Kijk maar eens naar de foto's!
 
 Thema: typisch Nederland
 
In groep 6/7 wordt de komende weken gewerkt rondom het thema 'typisch Nederland'! Wat is nou echt typerend voor Nederland? Eerst hebben Tijs, Liva en Emma een woordweb getekend van typisch Nederlandse dingen, zoals: stroopwafels (die hebben we meteen ook even geproefd), drop, Sinterklaas, Oranje, Koninginnedag, klompen, molens, tulpen, kroket enz.
Afgelopen donderdag hebben Tijs en Emma een expositie ingericht. Hun opa was de eerste die de tentoonstelling kwam bewonderen. Emma heeft een boekje met vragen bij de expositie gemaakt en ook echte oer-Hollandse entree kaartjes (met klompje, dropje en euro erop).
Omdat er misschien wel een Elfstedentocht aankomt is de Friese vlag ook present!