Groep 4-7

In deze groep zitten leerlingen van groep 4 tot en met groep 7 (groep 8 leerlingen zitten vanwege hun lesrooster / aansluiting Brits onderwijssysteem in de Voortgezet Onderwijs groep). We werken voornamelijk met de methode TaalActief. Daarnaast maken we graag gebruik van NieuwsBegrip, en zijn we trouwe volgers van het Jeugdjournaal en het Klokhuis. Thema’s die gedurende het jaar voorbij komen zijn bijvoorbeeld: Hollandse meesters; Geheimtaal; Sinterklaas; De ander en ik; VOC; Nederland waterland; Koningsdag; Op reis.


Een les ziet er ongeveer zo uit:


14:30    Verzamelen op het schoolplein van de Britse School, hapje en drankje, buitenspelen

14:45    Start met een kring onder leiding van de leerlingen, of taal spelletje

15:00    Aan de slag met NieuwsBegrip

15:30    Jeugdjournaal of Klokhuis

15:45    Pauze

16:00    Werken met TaalActief

16:30    Thematisch, bijvoorbeeld presentatie, drama, schrijf- of teken opdracht

17:00    Samen lezen of vrij lezen

17:15    Taal spelletje

17:30    Einde


Voor een indruk van onze school en de laatste foto updates, zie onze Facebookpagina!Sinterklaasvoorbereidingen

Adrian, Daniel en Ayman hebben goed geholpen om Sinterklaas en zijn Pieten verschillende alfabetten te kunnen laten zien. Ze hebben Nepalese, Chinese, Thaise en Russische tekens geschilderd.

 

Adrian, Daniel en Ayman werken elke week ijverig uit hun Taalactief 4 boek! Daarnaast worden er veel (taal)spelletjes gedaan, gelezen, geknutseld en natuurlijk gevoetbald.

 

 


Thema: Het Letterwinkeltje

 

In groep 3 en 4 wordt in januari en februari het boek 'Het Letterwinkeltje' gelezen. Dit boek gaat over opa Brom die in zijn winkeltje allemaal letters verkoopt; GROTE, kleine, schuine, gekleurde, dikke, dunne.

We gaan het speellokaal omtoveren in een Letterwinkeltje en we strooien elke week al letters uit om daar zoveel mogelijk verschillende woorden van te maken. Ook hebben we allemaal mooie, gekleurde letters geschilderd om op te hangen in ons Letterwinkeltje.

 

 

 
Thema: kunst
 
7 september
 
Vorige week hebben we hard gewerkt om het speellokaal om te toveren tot een heus schilderatelier. Vandaag is er hard gewerkt in het atelier. Er werden portretten getekend en geschilderd en mooie bloementekeningen gemaakt. Aan de balie moesten alle schilderijen worden afgerekend. En er kwamen heel veel telefoontjes binnen van mensen die ook graag een schilderij wilden laten maken in 'Het geheime, beste regenboogatelier'.
 
31 augustus
 
Vandaag hebben we een aflevering van Koekeloere bekeken over kunst:
We hebben ook uit onze taalboeken gewerkt. Jopie en Elin maakten een dictee, werkten in hun nieuwe woordenschatboek en maakten een lesje uit het taalboek. Ayman werkte over de woordjes: naam, lees, ik, rik. En Daniel oefende woordjes met de 'ij'.
We hebben met z'n allen de speelkamer omgetoverd tot atelier, waar schilderijen gemaakt en verkocht worden. Ons atelier moest natuurlijk ook een naam hebben. We hebben heel veel namen bedacht en opgeschreven. De naam die we uitgekozen hebben is 'Het geheime, beste regenboogatelier'. Deze naam hebben we met mooie, gekleurde letters op de toonbank van het atelier geplakt. Elin en Jopie hebben prijslijsten geschreven met alles erop wat in ons atelier gemaakt wordt en te koop is. Ayman en Daniel hebben alvast al het geld gesorteerd. Volgende week zullen we jullie op een foto het atelier laten zien!
 
24 augustus
 
De leerlingen van groep 3/4 hebben vorige week het boekje 'Vincent en Camille' gelezen. Camille gaat op bezoek bij meneer Vincent. Meneer Vincent is kunstenaar. Hij woont in een klein geel huis met groene luiken aan het eind van de straat en hij maakt schilderijen in alle kleuren van de regenboog. Meneer Vincent heeft gevraagd of Camille hem vanmiddag wil komen helpen. Camille moet heel stil op een stoel blijven zitten…
 Deze week hebben we een schilderij van Vincent van Gogh bekeken: de slaapkamer. De leerlingen wisten heel veel woorden te bedenken bij wat ze op het schilderij zagen, al deze woorden hebben we op een tekening van het schilderij geplakt.
Daarna was het tijd om zelf met een kwast en palet hun eigen slaapkamer te schilderen.
Daarbij leerden we een toverspreuk om kleuren te mengen:
Hocus pocus met wat raars,
blauw en rood dat wordt paars,
hocus pocus met een zoen,
blauw en geel dat wordt groen,
hocus pocus met wat franje,
rood en geel dat wordt oranje!
 
 
Comments